Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

List of wishes for 2011..=)

Assalamualaikum rakan-rakan blogger..=)
sedang buat apakah anda??
pasti sedang menunggu detik2 menjelang tahun baru kan..
tinggal bape minit jep lagi nak bertukar tarikh..
seminit sebelum adalah tahun 2010
seminit selepas adalah 2011..wooowwww...
time flies like really fast..

aku yakin n percaya kepada yang sudah berpacaran
pasti sedang bergonjeng2 berenjoy2 dengan partner kann
sambil2 melihat bunga api yang cantik
tambah2 kat ibu kotaraya..
jeleshhh...nak jugakkk macam tuhh..
tapi sapa nak bawak??hahahah..kempunan sendiri...

di tahun baru...banyak azam nak dibuat neyh..tapi itulaaa
setiap kali tahun baru..ad je azam baru
tapi laksana atau x..ooppsss...juz buat derkk ok..hahaha
+_+
this 2010 year..so many things happened..
either the happy things or sad things..
but..never mind..all of those things are memorable things..
now my age pun da beranjak setaun..
means da tua la..haha..so kena la berubah from childish to a matured person..erk??

LIST OF WISHES FOR 2011...=)
  • nak carik pakwe hensem n kaya..hahaha*joking*
  • nak tackle abang DL sem depan..bole ke???haihh..yakin2!!
  • nak setel kan segala projek2 d dpp dengan jayanya...
  • nak kumpul duit beli fon baru..haha
  • nak capaikan target baca story book 5000pages...sian mak aku penat dye membebel suh aku bace..ngehehehe..soryy umi..=)
  • nak menggila dengan budak2 di kota keriangan kaci..huahahaha..
  • harap2 hubungan aku dengan si dia berkekalan..insyaAllah..hehehehe

okeyy..cukup untuk listnyaa..skang neyh da incidents happen in year 2010...


STORY MORY DURING 2010..=)
  • dapat kawan2 yang sangat happening di Blok H Dpp Bank Rakyat n untuk batchmates law juge...=_+
  • berkenalan dengan seseorang...huahhahaa...
  • mendapat anugerah apa ntah during Lets Get Merit nye program...xcaye aku..huhu
  • become a pre-lawyer after involving in one case at Kachi Island..sumpah penat giler pk the gist of the case..huhuhu..case yang xkan dilupakan..irritated pun ad..hee~
  • become closer wit all my bacthmates after da superb case happened...
  • bersorak sorai wit all my family watching football match..ngeee~
  • lost one of my friend, Hafizan...al-Fatihah..
  • telah menerima tanggungjawab yang besar aku kire dalam Kelab Fasilitator Dpp Bank Rakyat..insyaAllah..akan galas n jalankan dengan sebaik mungkin..=)

so..done wit all da wishes n stories..im clueless...xtaw nak tulis apa da..hehehe..lastly juz wanna wish all of u my blogger friends...

"HAPPY NEW YEARS 2011"

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

merapu ketika tiada idea..=(

hye bloggers...gud evening...ive no idea nk tulis ap lam entry kali neyh..wanna to conteng2 but dunno wat contengan yg nk dibuat...alahaii..otak..sila la berjalan dan memberikan idea2 yang bernas..fuhh..

actually im not in a gud mud..frustrated wit myself..nervous..u know wat my result will be announced on 9th January 2011...whoaaa..cuak dohhh...ntah bape sen yng dapat tuk semester lepas...hopefully maintain..scary dowhhh nk taw result...tak terkata..aisehhh..

little bit sad...ermm because of....aahhh..never mind..no need to reveal here..juz keep it to myself..malas nak cita..nak cite t kang cakap publisiti murahan pulak kan..ecececee..hahaha...rindu..i think sumethng is missing..xtaw apa...tapi miss my frenz a lot..my family of course da lepas rndu daa...ary2 jumpe..hehe..almaklum laa..cuti kan skg neyh..rindu kawan2 masa kat UITM SHAH ALAM..kawan2 masa kat SBPIBR..nak lepak2 ngan dorg..nak gosip2..rndu jugak kawan2 Geng Kampung UUM..hahaha...miz all of u a lot..

duk umah memang bez..tapi bosan..rutin harian sama..x bz langsung..xtaw nak buta apa..nak sembang nak gayut pun xda sape yang sudi..duet pun xdak nak g shopping2 neyh walaupun aku neyh bukan kaki shopping..huaaaa...nak tengok wayang mana nak cekau tiket nye..ingt aku duk kat kl ke nk tngok wayang..hek3..umh aku kat kg jepp..no wayang provided..hoho..hampeh betol bandar KT..aishhh...

dah laaa..merapu xsuda..kome2 xperlu baca entry neyh yepp..langsung xmemberi input berguna kepada korang pun..hahahahaha..dahhh..nak layan jiwang japp..hehehe...chowww~


p/s:tetibe terasa tawar hati neyh..Ya Allah..tunjukkanlah jalan yang benar kepada hamba mu ini...amin..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Zaman Persekolahan...=)

salam sejahtera...tetiba datang mud untuk bercerita tentang kenangan zaman persekolahan dulu...sekolah rendah kat SK Sultan Sulaiman 1..kemudian bertukar ke SK Tok Jiring..lepas berjaya dengan cemerlang peringkat UPSR..ditawarkan untuk menuntut ilmu di Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Batu Rakit...okeyy..pada awal aku xsuka dapat masuk skolah neyh..bukan apa..bajet kononnya nak belaja luar dari Terengganu laa..hahaha..tapi last skali terperap kt negeri sendiri jugak..hahaha..


masa kat SBPIBR..banyak kenangan manis, pahit, masam, suka dan duka kat sana..seronok sebab ada kawan2 yang bagus..kononnya batch kami batch yang alim2 laaa..tapi aku??waaahhh..xda la alim seperti mereka yang lain..hahaha..masa Tingkatan 1..aku duk kelas 1 Ibnu Mas'ud..Tingkatan 2..stil kelas yang sama...2 Ibnu Mas'ud..Tingkatan 3...pindah kelas lain..3 Ibnu Majjah..PMR aku okeyy laaa..syukur ke hadrat Illahi..heee..lepas 2 melangkah ke Tingkatan 4..pada awlnya claz xstreaming lagi..aku masuk la kelas 4 Sains Teknikal..fuhhh..sedih okeyy..aku xnak teknikal..lepas bt rayuan bagai..dapat la masuk kelas 4 Sains Agama 3..seterusnya kelas 5 Sains Agama 3..masa SPM..aku amek banyak subjek taw..12 SUBJEK!..haha..yang lain2 tuh sama macam kelas sains biasa..yang bezanya kami di kelas sains agama neyh amek paper Bahasa Arab Tinggi..Pendidikan Al-Quran & Sunnah ngan Pendidikan Syariah Islamiah..susah okeyy...hahaha..kire macam aku bole jd ustazah da kan..hehehe..

kat sekolah dulu aku neyh skema..mereka la cakap..almaklumlaaa pengawas sekolah kan..Penolong Ketua Pelajar..memang la kena skema walaupun hakikatnya dalam hati neyh bergelodak nak langgar peraturan..hahaha..buktinya telah membenarkan rakan-rakan seperjuangan aku untuk bawak telefon bimbit ke sekolah masa musim SPM berlangsungg..perghhh...jahat gile aku..cuak jugak takut kantoi dengan warden..tapi naseb baek rakan2 pandai cover..huhu..sila jangan tiru perbuatan ini yerpp..hehehe...

rakan2 aku sumenya ala2 ustazah n ustaz..tapi aku gembira sebab tanpa mereka mungkin aku xkan jadi sebegini..mungkin aku xkan dapat ilmu seperti mana yang aku ada sekarang..thnx frenz....hehehe..okey laaa...xtaw nk stories apa...juz tengok gambar zaman sekolah yee..hehe

ini puteri2 5 Sains Agama 3 bersama cg Kimia kami...=)

sebahagian daripada putera2 5 Sains Agama 3..=)

bersama dengan guru tingkatan kami..ad 2 org taw..=)

anak2 buah ku bersama En Azman Rodi..=)

hari graduasi bersama Teha..=)

wooww..banyak buku atas meja..tanda kuat study..hahaha..=)

tekun belajar..bagus!!..=)

tyme riadah musim SPM..=)

gambar lawatan ilmiah ke Sekolah Sains Alam Shah..=)

hari untuk relax kan otak..yuhuuu...perangai macam kanak2 semuanya..huhu..=)


so i think dats all ceritera zaman persekolahan..banyak sangat nak ditulis..nanti sampi berpage2 haa..hahaha...len kli update lagi..daaa...salam..=)

*Classmate 4 Sains Agama 3 & 5 Sains Agama 3= (nazrul-arshad-dayat-juwe-haq-amir hasif-shaqiq-pudin-husin(fahmi)-syafiq bakti-jemi-syakira-najibah-ayuni-najmi adila-khalida-shatieza-syuhada-sarah-adila-farhanah-aaina-piqah)*


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Yeayyyy..Menang lagiii..!!

woooww..awesome..proud to be Malaysian..hahaha...perlawanan bola sepak peringkat akhir antara Malaysia vs Indonesia..Piala AFF Suzuki 2010..hebatt!!!!..malaysia telah maju setapak lagi ke hadapan..pemain barisan muda telah menunjukkan kematangan mereka dalam beraksi di kejohanan antarabangsa..takda la macam dulu yang mana Malaysia dilabel kan sebagai hanya jaguh kampung..lembik..bile jumpa ngan pasukan cikai pun bole kalah..dulu selalu dikritik hebat tapi skang neyh dijulang tnggi...bagus..syabas n tahniah..tapi jangan terlampau gembira..ada lagi 90 minit menanti pasukan ini sebelum menggenggam piala keramat itu..huhu..


so malam neyh Malaysia menang bergaya..3-0..sumpah cantekk giler gol yang mereka ledakkan..credit to Mohd Norshahrul Idlan Talha..kerana umpanan anda sangat cantek..fuhh..mungkin neyh berkat atau aura pengantin baru la kot..hehehe..tahniah kepada Safee Sali n Ashaari..anda menjadi wira negara malam neyh..tak terkecuali Khairul Fahmi Che Mat..sangat bergaya anda pada malam neyh..huhu..Gonzales n Bambang Pamungkas pun xleh lawan anda..great!!!..okeyy..sume pemain adalah wira negara juga sebenarnyaaa..hee~

terasa seperti pengulas bola sepak la pulak..so bile bukak facebook..huh..everybody punye status adalah SAMA!!..all is about football match..semua org sedang memperkatakan tentang kemenangan pasukan Malaysia pada malam neyh..setiap status mereka berkisar tentang bola..bola is everywhere..naseb baek menang kalo x kompem kena kutuk habis2 team bola Malaysia neyh..huhu..

so okeyy laaa..rancak la pulak tulis sal bola..bukan apa..bila tengok status rakan2 cite sal bola..rase cam klakar pun ada..seolah2 mereka n termasuk aku mempunyai minda n pemikiran yang sama..ayat status pun lebih kurang je laaa...hehehe...so..next entry will be posted tomorrow if ive any interesting story to share wit all of u..=)..daaa~nite...







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

JIKA LELAKI IKHLAS MENCINTAI =)

Jika seorang lelaki benar2 ikhlas mencintai kekasihnya:

1. Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela bukan kerana terpaksa.

2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yang kuat bercakap.

3. Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.

4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.

5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.

6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dengan kekasihnya.

8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.

9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari orang lain.

10. Dia menjadi orang yang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.

11. Dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.

12. Dia akan mengelabah apabila kekasihnya berjauhan daripadanya terlalu lama.

13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.

14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya.

16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.

17. Dia cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dengan sabar.

18. Dia membanggakan kekasihnya di depan orang lain.

19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

20. Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.

21. Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.

22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan. HARGAILAH MEREKA.

Kepada semua wanita yang bertuah menerima cinta sebegini dari seorang lelaki… Hargailah mereka seadanya… =)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bukit Jalil..here we come..oyeehhh..=]

hohoho...for da 1st tyme in my life..aku sampai jugak ke Kompleks Sukan Negara Bukit Jalil..haha..neyh sume gara2 fenomena sukan bola sepak yng memasuki final bg Piala AFF Suzuki ahad neyh..okeyyy..Malaysia hebat..player yang aku palinggg minat adalah yg pakai jersi no 22 Penjaga Gol Malaysia, Khairul Fahmi Che Mat..mamat neyh umurnya staun tua jepp dr aku..hahaha..ada harapann..oppssss..hehehe..jangan marah yeee yang lain..huhuhu.


ok2..da cukup cite pasal player bola..hehehe..td kami sampai ke Bukit Jalil da tengahri da la..sampai sana..fuhhh...penuh jersi2 kuning n biru yng tergantung hayun utk djual..da macam kt pasar malam bundle aku rase...rse teruja la jugak kt sana td..ermm..banyak la jugakk baju yang kami beli..dapat la sorg sehelai..aku pun dapat jugak taww..hahaha...yeahhh Hidup Malaysia..huhu

tetibe macam xtaw da nak story apa..haha...gile la aku neyh..short term memory lak aku neyhh..heeee..okeyy..nak upload gmbr2 lak..hehe

yeaaahhhh..Malaysia pasti menangg..hoho~

tyme neyh nampak x macam kami ceria semacam..haaa..sbnrnya tyme neyh tetibe ad sorg laki neyh ala2 macam reporter sedang halakan cmera DSLR dye betol2 kt kami..waaaahhh..masuk paper la nanti kami..hahahahaa...=]

selain dari Stadium Bukit Jalil..kami da melawat Memorial Tunku Abdul Rahman..history place okeyyy..hahaha..cultured kitrg tyme2 cuti neyhh..free jepp bayaran masuk...



okeyy..enough for today update...esok da nak balik umah kat Terengganu..hoyeehhh..hehehe...n before i forget..hati yang lara sedikit terubat skg neyhhh..huhu..gilakkk betol..haha..ok da..cukup!..tc everybody...bubbyeee..salam~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

unlike thisss...

ohhhh...mannn...adakah aku neyh terhegeh2??lagaknya begitu laaa..wooowww...bole diibaratkan macam hidung xmancung pipi tersorong2...aku bukan orang yang sebegini..aku xkan terhegeh2 tawwww...


macam mana la aku bole berubah mnjdi begini..pelik laaa..okeyy..lets transform to da original behaviour...tingggg!!..okehh..skang neyh aku xkan jd terhegeh2 da..pentingkan diri sendiri dulu sebelum pentingkan org lain...thnx 2 Fuad Sabri tuk nasihat ini ketika end of 2nd semester in Uitm..out of da blue..i miss u my dear best friend..hehehe..Fuadd!!aku cite pasal anda neyhh..hehehe..tetibe rindukan suasana masa kat Uitm Shah Alam dolu2...aku, Fuad, Afiq Ammar..we're always together..study pun together2..stay up kt McD pun together2..ohhh miss dat precious moment..bila la dpt jumpe korang lagi neyhhh...

Fuad..Afiq..aku harap korng baek2 aja yee..aku taw korg da banyak maju kan kat U masing2..afiq..ak bangge giler ngn ko..ko hebat..sgt hebat..makin terserlah bakat kepimpinan ko tuh..Fuad..ko pun sama..u r great rite now..huhu..aku jugak yg maseh berada di takuk yang lama..ohhh..aku tak tipu..aku rindu kalian..hehehe...kt UUM neyh susah nk jumpe sahabat lelaki seperti anda berdua..both of u are such a great friends dat ive ever had..love both of u friendss..

hurmm..da cite pasal mamat berdua neyh..hilang seketika gelora dihati..hahaha...tapi once again aku nak gitaw aku xkan terhegeh2 da lepas neyh okeyyy!!!...fulstoppp!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Out For Movieee~


haluuu...hehehee...currently in KL..blek kampung..u all jangan terkejut ya my kampung is kat KL..haha..masa zaman sekolah dulu memang kena perli ngan rakan2 terchenta...orang len blek kampung ke desa tapi aku kalo blek kampung ke bandar..huhu..watever laaa...bandar pun bandar laa..

so lepas beberapa lama berada di rumah..ehsan dari bapak n mak aku..mereka ajak la kami bercuti ke kl..tambah plak my sis da abez SPM..gonjeng ronggeng la kami di kl..huhu...bertolak ke kl ary rabu petang..along da way to kl..its raining ok..bukan little little..but raining heavily..fuhh..jalan licin..naseb baek la bapak aku neyh pemandu yang berhemah..berhati2 d jalan raya..okeyy..reach kl around 8 pm..smpi umah makcik terus masuk dapur..aku pun tunjuk hebat nak goreng la ikan..tup2 sekali ikan tuh macam xsuke jepp kat aku terus sembur minyak panas ke muka aku..terpercik la sedikit di bawah kelopak mata aku..fuhhh..lagi sket nak masuk mata..kalo x kompem ke hospital da aku malam tuh ikan punya pasal..hahaha..

esok hari..my dad give da permission to us tuk tengok wayang...weeee..luv u ayah...hahaa..actually tu pun atas belas kasihan mak aku jugak n pujuk rayu adeq2 aku..hehehe..aku mse tuh landing2 atas katil lagi laaa..huhu..so around 9.30 am my dad dropped us at LRT station Setiawangsa.becoz my mum need to see her supervisors for her research matter..so..aku dengan pengalaman yang ada lead adeq2 aku naik LRT dari Setiawangsa-KLCC..it cost about RM6.40 for all of us..sampai disana..terus kami mencari tiket wayang..adeq2 aku tengok Ngangkung which ive already watched it before..so i decided to watch The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Trader...cite neyh ok la jugakk..bes..aku memang suke cite2 cam adventure neyh..layannn~

synopsis for the story: - "The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader" is just as the name implies. It has Lucy and Edmund return to Narnia with their cousin Eustace where they meet up with Prince Caspian for a trip across the sea aboard The Dawn Treader. Along the way they encounter dragons, dwarves, merfolk, and a band of lost warriors before reaching the edge of the world.

ermm...ok laaa..tiket harga RM11 for adult n RM8 for children..hahaha standard harga la..kt KLCC okeyyy..huhu..so kepada yang belom tengok..ajak la teman2 sedara mara terdekat tuk g tengok cita neyh..xrugi pun kalo tengok kann..hehehe..(da macam promoter aku rase..haha)




~selamat menonton cite Narniaaa..hehehee...kepada anda..rindu...=[~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Lawatan Ilmiah =]

selamat petang blogger...ehhh..ke selamat malam??hehehe...apa2 aja laa...kepada blogger yg masih belom tdo..selamat mengupdatekan cite2 menarik di blog masing2 yaa..huhu..kali neyh nak cite sal lawatan ilmiah kami ary tuh...da pegi lama da..tapi baru nak bercerita sebab makcik amini baru je emelkan gambar2 kami..heee~


Tanggal 15 Disember, Rabu..aku bersama dengan rakan-rakan sekolah rendah..Ayuni..Amni..Azlin..Adeq amni..n Mazwan keluar bergonjengg..hehehe..neyh sume sebab nak raikan kedatangan amni ke terengganu..hehehe..amni..mesti mu perasan opp aku cite sal mu kat blog aku yang indah ni..hahahaa..okeyy..ignoreee..pada asalnya memang xtaw arah tujuan..entah macam mana timbul idea bernas lagi bijaksana dari Azlin suh g ke Muzium tengok exhibition sal Haiwan Berbisa..fulamakkkk...g muzium bebb...aku rase macam xpena je pgi muzium tuhh..hehehe..tapi terasa macam pernah la sekali dulu jejakkn kaki kat sana..waaahhh..betapa xpena nye aku ronda Terengganu..hahaha..

dengan menaiki Myvi WUJ7788 kami gerak ke sana..tapi kami berlima je..mazwan xda..dye nek moto dr umah trus lepak Giant..bgus jugak dye xda...hahaha...jaat giler aku..huhu..sampai sana..ronda2 pusing n tawaf la muzium tuhh..tengok la ad beberapa ekor ular berbelit2 atas bahu pakcik2 yang sangat kental jiwa mereka..fuhhh...salute! sebab aku kompem xnak pegang nyaa..eeiiuuwwww...yuckss...geli okeyyy...fineee...geli!..tapi one of my fren neyh sumpah berani gile..azlin dengan selambe nak bergambar dengan ular..aku ngan yang len apa lagi terus selamatkan diri takut ar bebbb sebab men acah2 ular kat kitorang..hahaha...tunggang langgang kami lari lam muzium tuh..da mcam men kejar2 anak ayam ngan serigala da taw..hahaa...

after dat..kami tengok la pertunjukan sebenar..at da end of da show.tetibe pakcik show neyh pick up someone utk nek ke pentas..kami apa lagi bt2 muka selamber badak laaa...tunduk2 n bt2 sembang..tup2..pakcik tuh panggil..

"haaa..akak yang pakai tudung putih tu..belakang akak tudung warna merah tuh..meh depan..nek atas pentas.."..

oopppssss..hahahah...tidakkk itu kawan kami pakcik..ayuni namanya....oohh unie..malang nasib anda kena nek pentas jadi model ngn ularr..ohh tidakk..hhaaha...okeyy..naseb bek kecik ular tuh..makcik unie nyeyh lagaknya da macam tengah menari salsa atas pentas disebabkan terlalu geli ngan ular..hehehe..lawak2..tetibe datang ular yang....mak aiiihhh..giler besarrr..whoaaa..kalo aku kat sana kompem da menjerit menangis melolong..sume ada..heheheh*tipu jee..saja kasi gempaqq*...pakcik tu pun apa lagi letak la cik ular atas bahu makcik unie..haaa kauuu...mengkrekot badan makcik unie neyhh haaa..tp thnx 2 unie jugak laaa..sbb anda kami dapt amek gambar ngn ular free2 jepp..no chargee..hehehe..da puas men gelak2 atas pentas dek ular..kami pun masuk skali lagi kt tempat pameran sebelum beredar mengisi perut yang sudah bergendang2 menyanyi lagu Jamal Abdillah..hahaha...

tapi banyak betol halangan nak bole sampai ke kereta..sume tempat kami singgah di sekitar muzium tu..apa lagi..berposing la jawabnyaaa...syokk..gune timer..coz kami taw sume orang xkan lalu dekat kami sebab takut jd mangsa photographer..hahahaah...then kami chow ke Giant setelah atuk mazwan menelepon beberapa kali dek kelaparan beliau menunggu kami..kecian anda...sabo yepp..huhuhu...sampai kat Giant..kami melantak Chicken Rice Shop then lepak2 kat pantai Batu Burok sambil2 mereka menerjah tentang kehidupan aku skang neyh..alamakkk.. kantoii sudeyhh dengan depa sume..neyh sume mazwan punya pasal..xguna punye memberr..heheh...gurau je mazwan..

thnx to all of u for such a wonderful moments..n remember yaa..all the stories at Batu Burok beach please keep it as a secret..dun reveal it to anybody..hohoho...SULIT..heee~happy moments...=]

adeq amni..amni ngn aku jepp yang berwajah penakut..tak takut sebenarnya..geli jepp..hahahaha..thniah unie n alin..=]

kami bergambar dengan selambernya...mula2 takut gak tapi bt2 cool sbb nk gambar punya pasal.hehehe..=]

okeyy..kami lagi bergambar..hehehe..pantang dengan camera neyhh..huhuhu...comel..=]

sebenarnya ada banyak sangat lagi gambar yang diambil..tapi sebab tuan empunya camera xdapt nk emelkan keseluruhan nya..ini jepp yang mampu..heheheh..so stakat ini sja coretan ilmiah..huhu..daaa~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

My Happy Family..+_+

selamat pagi kepada blogger2 yang masih duk tertancap di depan laptop masing2..hehehe...selamat bercuti kepada mereka yang sedang bercuti..*termasuk aku..hehehe..entri kali neyh nak cite sal my family..i think i xpena story2 lagi kan kat u all..hehehe..tetibe datang mud nak glemerkan my family kat my entri kali neyhh..hehehe..


my family xda la besar sangat..as other person, i have complete family..mum,dad,sister and the younger brothers...i luv my family very much..they will be by myside whenever i need them..especially my mother..ummi..yu sayang umi sangat2..i luv her..if i got any problems, she always there for me..

okeyy..gambar diatas neyh gambar my mum n my dad..ayah diberi nama Md Nasir Ismail dan umi diberi nama Samsiah Abdul Hamid..mereka berdua ini telah membesarkan diri ini dengan penuh kasih sayang..thnx a lot..ill appreciate for what u had done to me until now..ayah asal nye Terengganu dan umi asal dr Kuala Lumpur..dulu umi kate mmg susah nk paham loghat Terengganu but now..umi da bole cakap terengganu laa..almaklumlaa 20 tahun lebeyh duk kat terengganu neyh walaupun xpernah makan budu..hehehe...umi baru je abez blaja..smbg pHd..hurmm..my mum sangat suke belaja..proud to be her daughter..my dad pun sangat kuat bekerja..skang neyh my dad duk sibuk marking paper mathematics SPM 2010..kat umah skang neyh berbundle2 script exam..haihh..proud to be ur daughter too..=]

oohh..this is me!! hehehe...the picture was captured during i ate cocktail made by my lovely mum..thnxx..deliciouss..huhu..n behind me were my aunt wit my grandaunt..Mak Lang n Mama..sorry have to cut out ur face..hehehe..my name Nurul Najmi Adila..sure korang da taw kann..nama manja di rumah..ermmm....RAHSIA!..hehe..kalo ngn kawan2 panggil najmi..tapi ikut suke depa nak panggil pe..my latest name is Nudge Mee..given by my friends on my way back to Terengganu..hehehe..usually they call me Midi..meaning dye pk2 la sniri yee..hehehe..menuntut ilmu di Hulu Sintok..UUM..taking kosmetik course..whoaaahaha..taken by sumebody..[interpret sndiri yee..tapi ikut kan blog Sheril, taken neyh banyak maksud taw..huhu]..i neyh just orang yang simple mimple..alahai semcam nak promote diri plak..ok2..cut!!..im da eldest one dalam family..kire kalo blek cutey jew title bibik n dirver terus i pegang laa..haha..okeyy..Full Stop!

gambar atas neyh adalah adeq ku yang ke-2..nama Fatin Adlina..br jepp pas SPM ary tuh..so skang neyh berlepak2 di rumah laa..beliau nak keje tapi bapak kami xkasi...kesian anda..sabo jepp laaa..nak amek lesen pun macam xleh je sbb ada ura2 kate taun dpan kalo nk amek lesen kete stat umo 21tahun..wallahualam..tapi rasenye macam betol..haihh..jd suri rumah la kamu ina..hehehee...dlu sekolah kat SMKA Tok Jiring..hurm..nak cite apa lagi ntah sal minah neyh..cukup la kot..kang cite banyak2 t terlebih popular lak dari akak nya..hahahaa

lets move to my younger brother..pakcik neyh dberi nama Muhammad Farhan atau panggilan manjanya boy..hehehe...eeuuuwww..manja..huhuhu..dye neyh baru nak masuk Form3..sekolah sama ngan minah kat atas tuhh..SMKA Tok Jiring..hurmm..apa yang bagus ea tentang adeq gue yang sorang neyhh..dye neyh ala2 alim jugak laaa..tapi xda la sampi kuarkan hadith bagai...kononnya macho..ramai peminat tuuu masa darjah6..tang mana smat pun i tak tau..aktf taekwando..tapi xda la aktf sgt pon..br nak dapat Black Belt..kira da jd sir kecik la dye neyhh..pakcik neyh pandai n bijak orang nya..waaahh..terpuji plak..jangan bangga yaa..jenis yang banyak pengetahuan am..pemikiran kena eknomi..ini la yang selalu dye cakap kat aku..bab2 duet dye no 1..xda yang bole lawan..hek3..dahh cukup pasal anda..banyak plak coretannya kann..

woooww..hensem boyy..hehehe..adeq bongsu kami..nama Muhammad Syafiq..panggil Syafiq sudehh..ak rapat ngan dye..konon2 paling manja la ngan aku..hehehe..selalu duk menempek kt bilik aku kalau aku mula2 blek umah..hurmmm..baru Darjah 4 nak masuk darjah5..kat sekolah pegang jawatan sebagai Pengawas Sekolah..tapi xda la garang sangat pun..hehehe..sama cam abangnya aktf taekwando..tapi dye lebih sket dr abangnya..sebab dye dulu pegang title Sir kecik..tapi disebabkan xcukup umo..pakai tali pinggang Merah Hitam dulu..t ble dah lepas 15 tahun baru tukar ke tali pinggang hitam..sir kat taekwando selalu la duk puji dye..hebat tendangan siap nak bawak masuk kejohanan wakil Terengganu..si abang lak apa lagi tersa tercabar terus rajin g latihan taekwando..hehehe..

LASTLY!!..my HAPPY FAMILY are here...all of us..umi..ayah..me myself..ina..boy and syafiq..this picture was taken by my aunt..credit to her..Mak Lang..huhu..it was during Hari Raya..1st day of raya at Kuala Lumpur..i luv my family very much...mereka adalah yang pertama dalam hidup..tiada pengganti yang lain..=]


p/s: sedara neyh adalah coretan keluarga..tak besar pun keluarga tapi bahagia laa...hehehe..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::NO TiTLe~::

nothing much to say..dun have the words to say about..juz want to say this..



I MISS SUMBODY CRAZILYYY..

whoaaaa...help me!!i feel like im gonna to be crazy diz nite..:(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ambe orang ganung hok duk ke'el

1.Semalan tidur tak pasang ubat nyamak. Habis merah-merah badan kena kentit nyamak.

2.Eeee...banyaknya nyamak.Beberon,

3.Banyaknya... pasu kat sini. Bercotet aret.

4.Nak fotostat kertas ni dua helai. Nak selalu

5.Saje je nak gerak sampah ni. Daun-daun berkuban anyaa.

6.Aku pelankun dengan centon ni karang, bengkok combon

7.Kenapa tak royak aku awal-awal?sentok karun pa..

8.Cuba buat lari baldi tu sekejap

9.Dahi aku bincut terlanggar pintu

10.Masam reban mempelan ini

11.Kak, kerepot singget, buat suku-suku.

12.Sorry,i tak sengeleng lalu kat sini.

13.Awak,tolon beli Meggi, belan-belan awak pergi kedai.

14.Engkau nak ke takmboh?

15.Awak,gula-gula ni sedap. Nak cuba sutir?

16.Abang,air kelapa satu."Air nya xde la dik,tak dan nak kerabat".

17.Eh2, kacang ni, menempus pulak.



ade ni.. mmg ade...org ganu & klatan knon nk jdi org ke'el... tp ckp pekat. hahahaaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Beza antara CINTA..SAYANG..SUKA..MINAT~


Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)


Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)


Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekirangnya keng kita dah nak pecah…)


Minat - Apa sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu…=]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Surat Cinta Lawak dan Sadis~


Valentine hari tu ayang tanya tang mane
kite sayang kat ayang. Time
tu kite tak dapat nak jawab. Semalam
ayang merajuk ngan kite, kite dah
penat nak layan. Ayang call kat kite
kite malas nak jawab. Tang mane
erk kite sayang kat ayang? Semalaman
kite duk pk soalan tu. Pernah ke?
Maybe tak sedalam cinta Titanic atau Taj
Mahal. Sayang kite kat ayang
sangatla kerdil. Sebab tu la ayang
selalu merajuk erk? Tak tahula,
setahu kite:

1. Sebelum kite kenal kat ayang, setiap
sem kite dapat Anugerah Dekan.
Bile dah kenal ngan ayang, setiap sem
kite repeat paper. Sebelum kenal
ngan ayang kite belajar pakai duit
biasiswa, lepas kenal ngan ayang,
keluar makan lagi nak mintak duit ngan
emak kite.

2. Kalau ade 1 buah epal, kite bagi je
kat ayang Kalau ade 2 buah
epal, kita bagi yang besar kat ayang.

3. Kalau kite makan ikan, ayang makan
tang badan ikan tu, kite pula
makan tang kepala ikan tu je.

4. Ayang ni tak la cun sangat, tapi kite
tak pernah kutuk ayang tak
cun. Tapi kite yang hensem ni ayang lagi
nak kutuk ngan member depan
kite, kata kite tak hensem langsung.
Eera Fazira berlalu depan mata,
kite diam je. Takut kalau puji kang
ayang marah. Mat Indon duk depan
Sogo ayang gi ngorat time kite gi
tandas. Siap mintak nombor tepon
depan kite lagi.

5. Kalau keluar ngan ayang, ayang slambe
nak makan Starbucks, kite
tipu kite dah kenyang, padahal bile dah
sampai kat umah kite makan mee
maggi.


6. Sebelum kenal ngan ayang., kite tak
pernah ade girlfriend. Selepas
ayang kenal ngan kite, genaplah koleksi
ayang ada 20 boyfriend
kesemua nya. Kite tak pernah marah ayang
plagirl, dah tu ayang kata
kite cam sami buddha.

7. Kalau ayang rasa nak cium kite, ayang
cium terus tak pernah tanya
pun. Tapi bile kite rasa nak cium ayang,
lepas tanye lagi nak kene
reject.

8. Ayang selalu pukul dada kite, tampar
muka kite, cubit peha kite,
kite tak pernah tengking sekali pun,
apatah lagi nak cubit, nak
tampar, nak pukul?

9. Pernah ayang tanya kalau ayang jatuh
cinta ngan laki lain, kite nak
buat ape. Kite kate kite nak bunuh laki
tu. Tapi bile kite tanya kalau
kite jatuh cinta kat pompuan lain, ayang
nak buat ape, ayang kata nak
bunuh kite, emak kite, ayah kite ngan
nenek kite.

10. Kite beli mask Clinique ngan ayang
harga RM300 kite kate harga
RM30. Ayang beli jam tangan kat kite
harga RM30 ayang kate harga
RM300.

11. Setiap kali berjumpe kite bagi
hadiah kat ayang, tapi setiap tahun
birthday kite ayang kate dah lupe.

12. Kite rosakkan headphone walkmen
ayang, kite ganti satu discman
baru. Ayang rosakkan kerete kite, ayang
buat derk je.

13. Sekali ayang demam, kite kene diet
2kg nak jaga ayang. Sekali kite
demam, ayang tambah berat 2kg sebab
abiskan makanan kite.

14. Kite tak pernah kata ayang pendek,
ayang marah kite tinggi sangat,
member ayang ketawakan ayang.

15. Ayang datang umah kite, kite tido
sofa, kite datang umah ayang,
kite gak yang tido kat sofa.

16. Mak kite belikan rantai Tiffany ngan
ayang. Mak ayang tak pernah
ajak kite makan kat umah ayang walau
sekalipun.

17. Kucing umah kite bersalin, kite bagi
anak kucing yang paling cute
kat ayang, 2 hari je ayang bela, kucing
tu dah mati. Ayang tak kate pa
pe pun. Ayang bagi ikan emas yang dah
dekat mati kat kite, 2 hari kite
bela dah mati. Ayang kata nak bunuh
semua anak kucing kite.

18. Ayang kalau nak pakai duit kite,
terus ambil takyah bagitau. 30 ke
80 ke seratus ke selagi wallet kite ade
duit. Aritu kite nak pinjam 10
ringgit sebab terlupe bawa wallet, ayang
kate kite kedekut.

19. Birthday ayang kite tak pernah
terlupe. Birthday kite arini ayang
tak pernah ingat.

*sumpah sedih giler kalo berada kat tempat laki neyhh..so..pengajarannya bersyukur dengan apa yang ada..dan jangan sesekali mempersiakan orang yang menyayangi kita~*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

.............



telah bersiap sedia untuk sesi webcam..tapi ada halangan menyebabkan agenda terpaksa ditundakan...hmmmm

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kecewa...

tak tahu nak cakap macam mana...tapi yang pasti sangat kecewa sekarang ini..terlalu kecewa..kecewa kerna telah menghampakan seseorang..telah kecewakan si dia..aku kecewa dengan diri sendiri..adeihh..sakitnyaaa...frust giler2..tak tahu nak cakap macam mana..betapa kecewa nye aku pada saat ini..need sumbody to talk with..but who??dunno..really need to talk about it..really need sumbody..


dapat msg neyh..

"hehehe..mlm nie byk btl furst..nk dting xblh krpok lekor ganu x dpt..hehehe..xpe2 bt2 je hppy wlaupun mood down.."

sumpah aku sedih gilerrr..makin bertambah kecewa aku..alahaiii....sedihh..xdpt diungkapkn dgn kata2..biarlahhh...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Prosecutor Princess~

marveloussss....amazingg..best...syokk...hensemmm...hahahaha..sume neyh ditujukan kepada drama korea yang sedang aku tengok...PROSECUTOR PRINCESS..whoaaaaa...bess ooo...rugi sapa yang tak tengok..hehe..


okeyy..cite neyh aku dapat dari one of my senior..Kak Nurul...dye datang bilik aku..then siap bawak hard disc lagi taww..nak copy cite korea punyer pasal..aku pun apa lagi..terus amek kesempatan buat la adegan bakar-membakar cite korea..almaklumlaaa..tyme tuh exam da abes...xda keje nak dibuat kann..hehehe...lepas bakar2..aku pun pas la kat kroni2 aku yang sememangnya hantu cite korea macam aku jugak laa..Tiqah..Erah..Yati...fuhh..aku amek 2 cite..Prosecutor Princess dengan Personal Taste..tapi br layan cite Prosecutor Princess..lum abes lagi...

cite neyh pasal lawyer2 jugak laa...kepada budak2 law..anda seharusnya menonton cite neyhh..walaupun hanyalah lakonan tapi bole la jugak amek tips2 n cara nak prosecute tertuduh...sesi interrogation la..apa laa..dan yang seumpama dengannya laaa...sweet sangat..tambah plak hero dye kacak dowhhh...wooww...terpikat eden..hahaha..heroin dye cantik..tinggi lampai..muka sweet je..xda la muka ala-ala nak mintak pelempang ngan aku kann..hehehe...



*Seo In Woo ngan Ma Hye Ri*

*woowww...buah hati aku neyhh..hehehehe..jangan mara yeee~*

so kepada sesiapa yang belom tengok cite neyh..cepat carik kat youtube skangg..rugi tawww..hahaha...k laaa...choww~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Manusia yang tidak pernah bersyukur..

salam perpaduan kepada rakan-rakan blogger..selamat pagi...amacam..ada sihat kah rakan-rakan di pagi yang indah ini..hehehe..harap2 sume sihat aja hendaknya ye..sama2 la kita bersyukur dengan apa yang telah kita kecapi pada hari ini..bersyukur la kepada Allah kerana telah memberi kita satu lagi peluang untuk menghirup udara segar di bumi yang fana ini..

okeyy..ada apa dengan tajuk entry hari ini.."Manusia Yang Tidak Pernah Bersyukur"..terasa seperti title buku cerita la pulakk..huhu..da reason why i put this as title to my entry is because i juz recently received a phone call from my best friend..our conversation is actually about da plan for tomorrow outing..hehehe..lastly it ended up wit da conversation dat i do not like most..about da politics..yeaahhh..everybody have their own right to express their feeling about politics..its freedom of speech that constituted in Article 10 of Federal Constitution..but..as a human and a future generation, we need to think wisely before we speak..we need to think how to express the words in a proper way.u cant juz say anything as you like..it may hurt others and u may seem as the person who speak without any knowledge..

when we thought about politic,yeah its true that nowadays politics had been up and down in their organisation..its very different from the prior politics...

[change da language because i think its better to use my own national language for this entry..hehe]

memang xsalah untuk kita berhujah..ye..kamu sume ada hak untuk berhujah mengenai apa yang kamu suke dengan apa yang kamu tak suke..tapi tolong laaa..pikirlah sedalamnya sebelum kamu melontarkan kata2..ye..kamu bagus apabila berhujah sambil menggunakan hadis2..tapi seperti yang kawan saya cakap, sila sesuaikan hadis2 itu dengan keadaan..tidak semua hadis bole digunakan untuk semua keadaan..ianya berlainan..kerajaan telah menghabiskan duit untuk menghantar pelajar-pelajar Malaysia ke luar negara demi mengumpul lebih banyak ilmu dan pengalaman supaya bole digunakan demi memajukan negara sendiri..tapi apa yang diperolehi hanyalah kritikan yang tidak berasas dari mereka semua..apa yang telah berlaku??mereka mengkritik pemimpin kerajaan..meraka menuduh itu dan ini..tapi adakah anda punyai bukti untuk melemparkan segala tuduhan itu..okeyy..im not saying dat im da government side..im neither one..im neutral..i dun even care which party is da best..as for me, when da time is coming for me to vote for the leader, i will choose the leader which will lead this country with all the honesty..it doesnt matter whether it is government side or otherwise..

saya pun xtaw kenapa terasa emo..tapi terasa seperti tidak masuk akal mereka2 ini berkata2..kenapa mereka mahu mempertikaikan sume yang telah berlaku..ada antara mereka mempertikaikan apa pentingnya Ketuanan Melayu..yang mereka mahukan adalah Ketuanan Islam..kenapa mereka kena bangkitkan semua ini??kenapa??mereka tak sedar ke yang asal usul negara ini bermula dengan Ketuanan Melayu..apa mereka sudah lupa sejarah..rasanya mereka sume ini pelajar pintar sewaktu di sekolah dahulu..benarlah yang orang kata..jangan lupakan sejarah kerana sejarah pasti akan berulang jika kita melupakannya..dan ada juga yang mempertikaikan perkahwinan campuran..antara Melayu dengan bangsa lain...kenapa nak pertikaikan semua ini??kenapa??sedangkan Islam sendiri telah menyatakan seseorang yang beriman hanya bole berkahwin dengan orang yang beriman..sekiranya pasangan itu bukan islam, tapi berminat untuk mendalami Islam, perlu ke kita meninggalkan beliau dalam keadaan terkontang kanting??Allah menyuruh kita menyebarkan Agama Islam kepada semua...tapi sekiranya perkahwinan campur itu dipertikaikan, macam mana caranya nak sebarkan ajaran Islam???pada zaman dulu, Islam disebarkan melalui perkahwinan..contohnya, Sultan Melaka, Megat Iskandar Shah berkahwin dengan puteri raja Pasai. setelah itu baru Melaka menerima kedatangan Islam.dari Pasai...kenapa baru sekarang mempertikaikannya??

entahla..tak taw nak cakap apa da..yang menjadi geramnya mereka sume adalah pelajar pintar sewaktu di sekolah..melanjutkan pelajaran di luar negara dalam pelbagai bidang..kedoktoran, kejuruteraan..sume nye pak2 ustaz..tapi mengapa bercakap dan berhujah seperti orang yang tidak mempunyai ilmu...mereka bercakap menggunakan mulut semata-mata tapi tidak menggunakan akal..disebabkan terlalu taksub dengan kepartiaan, mereka mencaci dan mengkritik pihak yang telah memberikan kesenangan kepada mereka..saya tertanya-tanya apa sebenarnya yang mereka pelajari di luar sana??adakah silibus mereka mengandungi cercaan terhadap pemimpin negara..haihh..dalam hidup ini tidak ada siapa yang tidak pernah melakukan kesalahan dan kesilapan..hanya seorang..Nabi Muhammad s.a.w. Baginda sahaja yang tidak pernah melakukan kesilapan..

sekiranya mereka mempersoalkan mengenai kepimpinan cara Islam, adakah pemimpin yang mereka sanjungi itu betul2 memimpin negara berlandaskan ajaran Islam??sekiranya benar, mengapa masih ada pihak dalam kalangan pemimpin yang mereka puja mengkritik pihak lain dalam usaha mendapatkan apa yang mereka mahukan..adakah Baginda mengajar umatnya untuk melakukan sedemikian??

jawapan ada pada diri masing-masing..masing-masing bole berfikir mana yang betol mana yang salah..jangan disebabkan ilmu yang diperolehi menyebabkan diri terasa sudah hebat dan gah berbanding dengan yang lain. setiap manusia ada kelemahan..sebelum berhenti, ampun maaf dipinta andai ada yang terguris hati dengan contengan rencana diatas..sekiranya ada yang tersilap saya dengan rendah dirinya memohon maaf..sama-sama lah kita belajar dan berfikir..semoga mereka2 di luar sana dapat berfikir dengan lebih matang dan rasional di masa akan datang..wallahualam..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jum belajar bahasa ibunda ku..

salam perpaduan rakan-rakan blogger..hehehe..tyme2 cutey neyh tak tahu nak buat ape..ary2 duk ngadap internet jepp..al-maklumlaaa..da ad Broadband..hehehe...melayang RM100 beli modem nye ary tuhh..huhuhu..tapi xpe..terima aje laa..

okeyyy...tetibe timbul idea nak belajar dialek negeri lain..i tak tau banyak dialek..yang tau nyer dialek Terengganu of course laaa kann..n dialek Kelantan..itu semestinya..dengar cite kelantan n terengganu neyh berjiran..harusla tau dialek negeri jiran..tapi dialek pahang aku tak taw plak cemana..nanti la belajar..hehehe...

okeyy..setiap negeri mempunyai dialek yang berbeza..tapi ada jugak yang ada iras2 dialek dengan negeri lain...contohnya dialek utara-Penang,Kedah,Perlis...lebih kurang aje dialek dorang..

Dialek Terengganu:
  • kalau dialek terengganu, apa yang orang lain tau adalah penambahan huruf 'g' dibelakang perkataan tu..tu memang betul tapi xsemua pun kena tambah 'g' kat belakang tuh..tapi kebanyakkannya ada la huruf 'g' kat belakang tuhh..cth; *ikan=ikang...makan=makang..jalan=jalang..* tapi kalo nak tahu lagi..dialek terengganu neyh ada sabdu di tengah-tengah huruf tuh..cthnye: *beli=belli...ada banyak la lagi..nak pk macam xtaw jee..tapi ianya akan kuar secara spontan..hehehe
  • antara perkataan-perkataan dalam dialek terengganu: duit=pitih..kelapa=nyior..sampai=sapa..kawan=saeng..jambatan=retak..gigit=kekoh..
  • plastik=supik..beritahu=kabo/oyak..gaduh=gocoh..jumpa=jupe..member=awok-awok..selalu=sokmo..sekarang=selalu..kejap lagi=kekgi..
  • haaa..banyak la lagi perkataan-perkataan dalam dialek terengganu..kalau nak tahu lebih lanjut..sila-sila lah datang melawat negeri terengganu ini yerr..hehehe

hehehe...so..untuk ary neyh dialek terengganu je la hok ambe pehe..dialek len sy dop reti ane..kelate bules la sket2..tapi cm malas nk naip je..cukup la sep awop tahu dialek terengganu sebb sy kan orang ganu..hehehe...kadang saya dop taw gok perkataan ngeri sdiri tapi wat2 paham jelaaa...kkgi ad hok kate lupe daratan lok..huhu..k ar..malas dh nak naip banyok2..sep awok kalu paham dakpe ar..baguh ar..tapi kalu dop paham wat2 paham doh ar..hehehe...[in terengganu version:)]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pray for him..


Innalillahiwainnailahirajiunn....ucapan ini terkeluar setelah menerima SMS dr seorang rakan..beliau mmberitahu sahabat kami,Hafizan Othman telah meninggal dunia pg tadi..arwah ini sgt baek dgan kami..slalu join projek sama2..he is such a good buddy n friend..beliau meninggal dunia di Hospital Jitra, Kedah akibat masalah demam panas yang melampau..masalah hati bernanah, kencing manis n macam2 lagi..

sedih sangat..xtaw nk ckap ap...hanya doa yg bole dihadiahkan kepada arwah..smoge arwah dtempatkan dalam kalangan orang2 yang beriman dan bertakwa...smoge roh arwah dicucuri rahmat..

Al-Fatihah~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gurls' Outing..

wooww..syokk habess..hahaha..semalam g berderap bersama teman-teman, Erah Aina n aku..right after exam..trus kuar..rancang da lama nak kuar tgok muvie..tp yela kann..tyme exam mmg payah la nk kuar..dengan duet pun ciput2 je ada..tapi sume tuhh kami tolak tepi..ggih juga gerak g Jitra Mall..hahaha..dalam bas..cl la pakcik kete sewa..tp hampa..kete sewa habess..tapi nk kata tuah tu xda la tapi bole laa..tetibe ad mmber neyh cakap dye nk kuar..kete da ad..tp xcukup org..nk lagi 3 orangg..tinggg!!!hahaha..kami mmg bertiga..nganm2 la weyhh..apa lgi..terus bg consent under section 87 penal code..ooppsss..salah pulakkk terkuarkan akta neyhh..hahaha..jgan mara yeee..

sampai JM..hampaa..bukan tiket sold out..tapi tentatif wayang hampehhh..sume nye jm4,5 petangg..tyme tu bru kul2..lama lagi baii nak kne tgu..da la mmber yg drive tuh nk blek awl coz pg esop da nk cabut blek tawau..adeihh..frust menonggengg..tp tuah sekali lagi mnyebelahi kami..terserempak dengan kak farah senior kos kami..sembang punyer sembang..putar punyer putar cm kentang putar akhrnye kami goda dye nk tumpang dye tyme blek nnti..lgpun dye sorg..ok..finee..setel..Mission Accomplishh..hahah..then apa lagi trus la kami serbu lagi sekali kaunter wayang tuhh..aina da mnjerit2 da dpt tengok Rapunzel..aku ngan Erah semacam nk tengok Ngangkung..walaupun kami berdua neyh penakut dengan cite2 hantu neyh..ggih la jugakk..nk tgok punyer pasal kann..ok..dapat tikett..aina da lebar senyum tuhh..bahagia macam budak kecik dapat lolipop..oopss..aina..ak tercite sal ko kt entry aku..femes la ko nnti..haha..wayng kami stat jam4.30 ptang..finee..byk masa..ronda2..make-up2 free kt guardian dulu..then masuk la panggung..

okeyy..cite Ngangkung sumpah lawak giler nak mati..aku ngan erah gelak golek2 naseb bek dpn kami ad kerusi..kalo x..aku rase golek2 sampai depan kot..hahaha..sakit perut gelak..hantu dye sumpah SENGALL..hahah..dalam pada gelak..tangan kami xlepas dr muka n mata..ttup mata la derr..takutt..hahaha..tapi lwak..penuh la panggung yang kami masuk tuhh..berbaloii..hilang segala stress baca criminal smalam..ringan n syok rse dpt gelak ketawa..kalo ada dila..tiqah n yati lagi bess..hahaha..mmang kami ar conquer panggung tuhh..huhu..sapa2 yang xtengok lagi cite tuhh..bek g bli tiket skangg..xrugi aku cakap..lawak gilerrr..hahaha..aku suke Azad belakon lam cite neyhh..hensem kott..dye lak jenis slumber2 ayam..scene dye ar ak byk gelak..eira syaziera cantik kot..sam jd ar berlakon..ok laa..tapi aku suke Azad..hahaha..



xsempat nak rakam banyak gambar..ad sebenrnya gambar..tapi dalam fon makcik erahh..xamek lagi..so xleh laa nak letak lam blog yang ciut miut neyhh..hehehehe...sumapahh hepi giler semalam..and aku drive myvi kak farah pulang ke kachi..cuak jugak sbb kete orang..tp bt rilek jepp..hehehe..ok..sampai sini saja...daa~

p/s: have much fun wit u guys smalam..sem depan ingt ye plan family kite..vacation plus nek kereta api ramai2..hahaha...gud luck exam yerr..=]

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Salam Maal Hijrah


Salam Maal Hijrah diucapkan kepada semua muslimin dan muslimat seluruh dunia..semoga kita membuka lembaran baru dalam hidup kita..marilah sama-sama kita berhijrah ke arah kebaikan demi untuk kebaikan kita bersama...

SALAM MAAL HIJRAH 1432 H

Lirik Lagu: Maal Hijrah

Satu Muharram Detik Permulaan
Perkiraan Tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan Umat Islam
Dari Kota Makkah ke Kota Madinah

Atas Keyakinan dan Iman Yang Teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar Bersatu
Rela Berkorban Harta dan Nyawa
Demi Menegakkan Islam Tercinta

Hijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk Perpaduan

Hijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk Perpaduan

Oleh Itu Mari Semua
Kita Sambut Maal Hijrah
Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam
Untuk Sepanjang Zaman

Satu Muharram Detik Permulaan
Perkiraan Tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan Umat Islam
Dari Kota Makkah ke Kota Madinah

Atas Keyakinan dan Iman Yang Teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar Bersatu
Rela Berkorban Harta dan Nyawa
Demi Menegakkan Islam Tercinta

Hijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk Perpaduan

Hijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk Perpaduan

Oleh Itu Mari Semua
Kita Sambut Maal Hijrah
Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam
Untuk Sepanjang Zaman

Untuk Sepanjang Zaman….

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Doa untuk Kekasih....

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ya Allah…
Seandainya telah Engkau catatkan…
Dia milikku tercipta buatku…
Satukanlah hatinya dengan hatiku…
Titipkanlah kebahagiaan antara kami…
Agar kemesraan itu abadi…

Ya Allah…
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani…
Seringkanlah kami melayari hidup ini…
Ketepian yang sejahtera dan abadi…
Maka jodohkanlah kami…

Tetapi Ya Allah…
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku…
Bawalah dia jauh daripada pandanganku…
Luputkanlah dia dari ingatanku…
Dan periharalah aku dari kekecewaan…

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti…
Berikanlah aku kekuatan…
Menolak bayangannya jauh ke dada langit…
Hilang bersama senja yang merah…
Agarku sentiasa tenang…
Walaupun tanpa bersama dengannya…

Ya Allah yang tercinta…
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu…

Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku…
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui…
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini…

Ya Allah…
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku…
Di dunia dan akhirat…
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini…
Jangan Engkau biarkan aku sendirian…
Di dunia ini mahupun di akhirat…
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran…
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman…
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup…
Ke jalan yang Engkau redhai…
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah…

Ya Allah…
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat…
Dan periharalah kami dari azab api Neraka…

Amin…amin…Ya rabbal ‘aalamin.


Mode:terasa ingin mencari sesuatu..heee~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Rahsia atau Jujur??

Setiap pasangan mempunyai cerita yang tersendiri. Ada yang kalau boleh, mahu je menceritakan segala apa yang berlaku kepada pasangannya. Kalau tidak pun, menceritakan apa yang dia makan, apa yang dia rasa, apa perasaan dia pada ketika itu dan macam-macam lagi. Tetapi, tidak semua yang perlu kita beritahu bukan?

Memang tidak salah untuk berahsia tetapi janganlah sampai menipu. Sekiranya anda melakukan sesuatu yang tidak disukai oleh pasangan anda, memang la kita patut tidak menceritakan kepadanya. Ini bagi mengelak hubungan kita menjadi masalah. Tetapi sekiranya dia dapat tahu dan kita menipunya, tidakkah keadaan akan menjadi lebih teruk?

Kita juga janganlah terlalu jujur sehingga semua benda ingin diceritakan kepada pasangan kita apabila ditanya. Saya tahu anda pernah tanya kepada pasangan anda, apa lauk yang mereka makan pada tengahari tadi atau pun malam tadi. Owh…ianya amat biasa bagi setiap pasangan untuk tanya soalan-soalan sebegini. Dan ada juga pasangan yang tanya soalan yang bukan-bukan. Merepek-merepek sahaja soalannya.

Tetapi, anda harus tahu memang ada perkara yang perlu kita rahsiakan. Di antaranya, sekiranya perkara itu merupakan rahsia yang kita telah janjikan dengan seseorang, tidak elok untuk kita ceritakan kepada pasangan kita. Kerana ia digolong dalam golongan orang yang tidak amanah. Selain daripada itu, ada juga rahsia yang berkaitan dengan pekerjaan. Takkan anda bekerja sebagai ejen rahsia kerajaan dan menceritakan misi-misi sulit kepada pasangan anda? Tidak baik bukan?

Jadi, semuanya terpulang kepada anda. Apa yang saya ingin tekankan di sini adalah, anda boleh berahsia tetapi jangan menipu. Binalah hubungan yang jujur dan ikhlas. Ok?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

::Sakit Otak::

woowww..sakit otak..sakit urat..sakit semuanyaaa..1st tyme rse mcam neyhhh..waaaa..nak balikkk xnak duk sini daaa...boringgg daaa...penat otak n penat diri kena saiko insan-insan terpilih..knapa suka saiko2 neyhhh..apa barangg saiko2..stress taw x..yezz insan2 ini telah berjaya menyaiko aku dan buat aku tersaiko sampai aku rase sakit otakk..

peperangan itu menakutkan..tapi zaman dulu peperangan demi menegakkan yang benar..Agama Islam yang satu..tapi skang..macam2 gaya dn jenis peprangan ad..sampikan ketika study pun ad peprangan...walaweyyy..xpena aku involve dalam kancah peperangan sebegini..terukk derrr..tyme jwab soalan pun kena saiko..bapak arrr..tergugat jugakk akuu..soalan2 dye saiko aku jugakkk.haiihh macam da baca banyak tapi tetap tersaiko jugakk..exam ary tuhh lagi la aku tersaikoo..okeyyy..the word for todayy is SAIKO..

hmmm..malas la nak ulas panjang lebar..ad 2 pper lg kne harungi..xtaw lacmne plak saiko yang mndatang neyhh..

*umi..sedeyyhhh..nak cl tapi umi duk jauhh..slalu kalu tyme exam..kalu ad prob bole jepp nk cl..tp skg neyh xlehh da..kne tahan sorang2..nak nangess da neyhhh..nak cite kt sape...hmmm..sbb keluarga aras aku juge mngalami nsib yng sma.....*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ngok ngek punyer laki..hahaha~

Hello sayang...

kenapa sayang tak nak angkat tepon bila abg call handset sayang tadi... janganlah sayang merajuk lelama sangat, betui... abg tersangatlah rindu kat sayang..... walaupun muka abg ni agak macho dan comel.... janganlah sayang jeles kat abg kalau-kalau ada awek lain yang asyik pandang-pandang dan senyum-senyum kat abg masa kita gi dating.... biasa la tuh...

Apa...tak muat...??? kan sayang dah test cincin tu masa kat kedai emas apek tu tadi... apsal la tak muat pulaks.... janganlah sayang risau.... duit cincin yang sayang bayarkan tadi..esok-esok abg bayarla balik kat sayang..... sayang pun sedia maklum....abg bukannya takde duit.. tapi duit tu abg dah belikan graphic card baru kat pc abg.... RAM pun abg dah beli yg baru... tambah lagi sekeping...kasi power sikit.... tu belum masuk nak tukar hardd! isk baru lagi tuh....Abg tau sayang marah sebab abg yang selamba katak jer... melompat longkang depan kedai apek tu tadi... tanpa menunggu sayang melintas titi.... bukan abg tak gentleman.. tapi abg cuma memeriksa kalau-kalau ada bahaya di seberang sana.... maafkan abg...tobat.. lain kali abg tak buat lagi.......

Kes masa makan kat kedai mamak tu tadi...sorry la... abg ingatkan nak test jer mee goreng sayang tuh..... soksek..soksek...masa sayang gi toilet.. tak perasan pulak..dah abih... sedaaaaaaappppp....!! tapi kan abg dah ganti ngan roti canai kosong abg?? tak sedap ker roti canai kosong tuhh??? udah ler tu... .janganla merajuk lama lama...

Oh yaa..!! henset kita ni kita tukar dulu la yee... abg pinjam jaap henset sayang... nanti abg tukaq la balik.... sayangkan ader handbag besar..senang nak simpan henset abg yg besar tu... Hehehehe .! . henset sayang kecik...buleh abg simpan dalam kocek abg...

Betuuuul...........! semalam abg dah booked tiket citer Salon tuh... abg ingat la kan... cashier cineplex tu lupa nak key in dalam komputer dia la... pasal tu la tiket dah abis..... lagi satu....sampin dan songkok ayah sayang yang abg pinjam utk hariraya aritu... kira pinjam terus la yee.... boleh gaks guna masa ari nikah kita esok-esok... bukan abg taknak beli baru... tapi sayang la...benda elok lagi... buat apa nak beli baru kannn... tapi sayang jgn bagitau kat ayah sayang plaks... ayah sayang sure tak pasan punya sebab nanti abg dye la sampin tu ngan kaler lain....

Buat masa ni motor abg masih dlm wokshop.. ntah apa ntah pomen tu buat tak siap-siap lagi... jadi Gen2 sayang ni...kira abg pakai dulu la yee utk pergi keje... sayang bukan tak tau... tempat keje abg kan jauh... sayang pergi keje naik LRT pun bolehh........! ...

Lagi satuu.... besok sampai kat opis sayang nanti.....sayang tlg bank-in kan RM300 kat akaun abg ye... bukan apa...Gen2 sayang ni kuat mentekedarah minyakk betuii... motor kapcai abg pun tak camni...

Okeyla sayang...dah cakap lama ni... jgn lupa top up kan prepaid abg nii... esok2 senang abg nak call sayang lagi...

bye-byee....

*dikala stresss melanda diri..bace bnde cm neyh syokk jugakkk..hahahaha*

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS