Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

Burn da midnight oil

tiada apa nak cakap..cume nak release kan apa yang terbuku di hati..sy ngantuk..tapi tak leh tdo lagi..setadi dok abes agi..orang lain siap lake doh setadi..sy frust dengan diri sendiri..frustrated!..kawan2 jangan saiko saya..saya rasa tersaiko tengok kawan2 da abes setadi..mesti kawan2 dpat dekan kann..amin..saya doakan..


ok..bye..nak sambung buat keje..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Berdua Bersatu♥♥

Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu

Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

Seringkaliku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapiku tidak mahu
Cinta selain darimu

Jika denganmu salah
Kutak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah kutercalar
Walau dilanda badai
Kusanggup kerna ku mahu
Kita berdua bersatu

Jika denganmu kabur
Kutak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Kusanggup kerna ku mahu
Kita berdua bersatu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

no title~

ak rasa sedikit sedih...aku tak pernah lagi sepanjang penglibatan dalam mana-mana projek aku hanya duk kat bilik je..n apa-apa info orang lain yang sampaikan kat aku..aku tak pernah attend meeting induk..tak pernah langsung!...ni event besar laa..aku as SETIAUSAHA 1 rasanya lebih besar daripada SETIAUSAHA 2..kan3..tp aku rasa skang neyh aku bukan setiausaha 1 @ 2 tapi adalah pemantau sahaja..tak pernah dipanggil untuk ke meeting induk..hellooo..kalo rasa aku part of da MT..bgthu jela yang aku kne attend meeting.samada aku leh attend atau tak terpulang la kat aku..at least gitaw..ni tak gitaw sepatah pun..aku taw la aku bukan MPP..n aku tak berkereta!..aku duk kat Kachi..tp sebelum2 ni boleh je aku attend meeting dalam kampus hanya dengan menaiki bas!..tak perlu la nak kesiankan aku..lagi la aku akan rasa rendah diri..lagi la aku akan rasa khidmat aku tak diperlukan..tolonglahhh..


sebelum ni..kalo orang suh aku masuk kampus meeting jam9 malam pun aku bole sampai ni kan pulang meeting di kampus di siang hari..aku bukan insan yang tak suka kesusahan..aku bole berdikari laa..aku nak jugak rasa attend meeting dengan pegawai..nak jugak invove directly di setiap perbincangan di peringkat induk..ni tak..last2 aku hanya diperlukan diperingkat pelajar sahaja..yes! im not MPP..aku bukan sape2..hanya pelajar biasa...maybe aku tak layak kot untuk sertai meeting dengan pegawai2 atasan..dengan pengarah-pengarah jabatan..aku hanya layak untuk meeting dengan pelajar-pelajar sahaja...aku sedihh laaa..

aku taw korang tak nak susahkan aku..aku taw..tapi aku tak suka macam tuh..tolong anggap aku ni somebody dalam program ni..kalo ko suh aku pikir sorang sorang..memang tak laa aku nak pikir..baek aku pikir study kalo sorang-sorang..thnx la sebab sudi inform kat aku mengenai perkembangan terbaru..tp bukan itu yang aku nak..tapi bia laa..mungkin khidmat aku ni tak setanding MPP lain..aku xlayak duduk semeja dengan korang semua n pegawai-pegawai atasan..ye..mungkin korang semua rasa aku sampi tahap macam ni sebab bantuan2 senior2 yang lepas..sebab ada kak fatin..abg firdaus..dats why aku jadi macam ni..tp untuk pengetahuan..aku usaha sendiri untuk jadi mcam neyh..tapi dengan bantuan mereka..tapi bukan aku hanya tgu arahan mereka..aku banyak pengalaman laa..dari semester 1 until semester 5..non-stop projek..banyak benda dah aku lalui..kena buang projek pun pernah..masuk kampus malam-malam semata-mata untuk hadiri meeting pon bole je..

tapi seriusly, aku terasa sangat-sangat..rasa macam tak diperlukan..aku rasa aku hanya layak untuk pegang jawatan sebagai ahli biasa..no need to appoint two secretaries..kalo nak jugak aku sepatutnya di tempat setiausaha 2 bukan 1..ur MPP la sepatutnya duduk di SETIAUSAHA1..not me!..terasa hati sampai termengalir air mata..tak pernah aku rasa macam ni..aku join projek n pegang jawatan as setiausaha tapi tak pernah hadiri meeting even masa dah sangat suntuk..aku sekarang neyh masih sempat untuk on9 24/7..layan movie..bangun lambat..masih sempat!..tak pernah aku buat semua ni sebelum ni taw!..

dah laa..lepas ni aku akan ikut arahan je..n kalo ada yang berbunyi cakap aku tak buat kerja..jangan nak marah aku..kalo ada yang komplen cakap aku tak tahu apa2 perkembangan jangan nak marah aku!..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pre-lebaran=)


salam ramadhan kepada semua sahabat handai..hohoho,..mesti ramai yang dah bergerak pulang ke kampung halaman terchenta kann3..semoga selamat sampai ye..hati-hati di jalan raya..sambil2 bawak kete tu pasang la lagu raya..baru la ada feel balik kampung beraya..hahahaha..


aku lak akan bertolak esok ke KL..best!..haha..baju raya semua dah hampir lengkap kotttt..tudung??macam dah cukup..tapi rasa nak beli yang lain jugak..haihh..nafsu betol..kasut??harus sudah beli..dah siap pakai pun!!!..hahahahaha..semangat tak aku pakai wedges baru before raya..try n error dulu..konon-konon kalo tak selesa nak p kedai tukaq lain..agak2 makcik jual kasut tuh sporting tak??hahaha..baju kurung aku ada 2 pasang yang tempah..1 pasang beli siap..macam-macam kaler ad oooo..coklat..purple..hijauuuu..yeahh..

dah jadi tradisi tiap tahun aku nak buat biskut raya sendiri..home made!..kalau tahun-tahun sebelum ni biskut yang selalu aku pulun buat adalah tart nenas, almond london, cornflakes madu..ni je yang selalu duk buat..so tahun neyh nak buat kelainan sket..tak men dah biskut-biskut ni..kite men cheese tart pulakkk..yuhuuu..so lepas godek-godek internet+tengok cara-cara nak buat nya kat youtube..maka terhasil lah home made blueberry cheese tart!!!...sukeeee...hahaha..mula-mula buat macam rumit gak la..nak buat cane..first trial la katakan..lastly berjaya jugak..sodapp pun sodappp..siap offer jiran sebelah rumah lagi..kekekeke..terpikir-pikir agak-agak kalo jual kat kedai laku tak??hehehe

so hari ni hari sabtu-27/9/2011..keluarga aku cukup!..semua ada..hehehe..so petang ni balik bukit payung makan bubur lambukk..oyeehhh..esok pagi balik KL..double oyeehh!!!!!..huhu..so semoga bergembira di hari lebaran la ye kawan-kawan..=)

selepas di bakar dalam oven...

then letak la lam bekas,..=)

and yes!..tukang yang buat blueberry cheese tart..hoyeeehh!!!..=)

so after this dah tak payah nak beli-beli dah..buat sendiri lagi best!..huhuhu..k la..nak berundur diri..selamat hari raya...maaf zahir batin..=)




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aktiviti musim cuti!.


Assalamualaikum...rasanya belum terlambat utk wish kepada rakan-rakan SELAMAT BERPUASA...RAMADHAN AL-MUBARAK...walaupun tinggal lagi 7 hari sebelum umat Islam meraikan kejayaan setelah sebulan berpuasa..tahun ni is my first time puasa full di rumah..oohh bahagia!!..hahaha

instead berbuka di rumah, pernah dua kali berbuka bersama-sama teman and sahabat handai..first time p makan kat tepi jeti Pulau Duyongg..makan Steambot okehh..haha..tapi orang len yang belanja..diri sendiri mana ada duit..tak mampu..:( thnx to Abg Yat aka Lawyer kerna sudi membelanjakan kami..sumpah syokkk gilaaa..hahaha..makan till full ok..takda simpan-simpan dahh..huhu

so the second otime bersama rakan-rakan sekolah menengah..kebetulan boleh keluar bersama..kalau duk plan bagai memang takkan terlaksana lagi laa..kena on the spot baru jalan..haha..so last saturday, actually we had a motivation programme with our juniors at SBPI Batu Rakit..all batch included in that programme..from form1 until form5...program start at 8am..perisian nya adalah sembang2 dengan adeq2 tentang pengalaman sepanjang berada kat sekolah tu..aku sebenarnya macam malas nak pergi..really!..tapi bile pikir-pikir balik..sebab nak jumpa ngan rakan-rakan tersayang and adeq form5..gagahkan jugak la diri ni..n im lucky cause dapat jugak berbuka dengan teman-teman..

the perwson involved ----> Ayuni Fateeha, Nurul Izzah, Afiqah Aminah, Azlin Alias, Ina, Yusma Faziela

kami berbuka di pantai batu buruk..spontan je jumpa tempat tuh even in the beginning azlin ajak p makan kat kuala ibai..oohh agak jauh di situ..and bile melintasi pantai batu buruk terus bt decision nak makan kat restoran berdekatan..n naseb baek laa abg tu maseh nak amek order..yes!..bole berbuka..hahaha..lepas order makan2..kami pun berjalan-jalan di kawasan sekitarnya..n of course snapp pictures juge!!..hehehe..

here we are!..kami gembira bersama setelah berpisah since 2007 ary tuh..*tapi ade je yang aku selalu jumpe after school life..hehe*

bersama dengan best student!..yusma faziela..study in Mesir..

izah yang comel!..thnx to u sbb snap picture ok..hp mahal..itu lah gunanya..hehehe..

again with yusma!..happy face!..yuhuuu..

thnx umar!..nephew alin sbb amekkan gambar kami yang cun!..hoho..
dari depan: piqah, yusma, azlin
belakang: najmi (me!), izah, ayuni, ina..

lastly..its me!..hohoho...*gemokkan diriku skangg...OMG!*..

so that is all..walaupun dalam tempoh yang singkat tapi kami semua gembira!..itu yang pentingggg..hopefully lepas ni ada la lagi masa utk berjumpa..insyaAllah...ok..wassalam..:)





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Menu di Petang Hari^_^

salam rakan-rakan...hai3..tengah buat apa petang petang yang indah lagi permai seperti ini??huhu..enjoyy the dayy my friends!!..=)


okeyy..last entry ary tu men masak2 PUDING KARAMEL..best sangat!..licin..huhu..korang dah try belum??kalau belum cepat-cepat la try ye..sesuai untuk hidangan di waktu petang..ngeee~so as usual, di petang hari ini, aku pun godek-godek bahan dalam fridge..then cukup bahan untuk buat POPIA GORENG!..yeahhh..mulakan aktiviti memasak..yuhhuu..

bahan-bahan:
(INTI)
secubit garam
3 sudu besar ayam cincang
mixed vegetables (sukatan nya ikut pada masing-masing)
taugeh (nak letak pon ok, taknak pun takpe)
minyak masak
1 ulas bawang merah (mayangkan)
1 ulas bawang putih (mayangkan)

-mula-mula, panaskan kuali + minyak...then tumiskan bawang yang telah di mayang tadi sehingga naik bau wangi..
-kemudian masukkan ayam cincang..masukkan secubit garam secukup rasa
-then, masukkan segala jenis sayuran yang ingin diletakkan..mixed vegetables + taugeh!
-kacau sehingga bahan-bahan tadi masak dan sebati..then tutup api..letakkan dalam satu bekas..sejukkan seketika..

(KULIT POPIA)
kulit popia segera
1 biji telur (dipukul-untuk dijadikan sebagai gam)

-cerakinkan kulit popia segera itu tadi menjadi sehelai-sehelai..buat dengan penuh berhati-hati..takut koyak..hehe
-kemudian, letakkan se sudu inti yang telah digoreng tadi ke atas kulit popia..ikut anggaran masing-masing..
-sapukan telur d penghujung kulit popia ketika menggulung..
-gulung kulit popia bersama inti itu..gulung kemas-kemas..jangan bagi lerai..
-ulang step ini sehingga inti tadi habis digunakan..
-then panaskan kuali+minyak masak..gorengkan popia yang siap digulung tadi sehingga berwarna kuning kekuningan..jangan sampai hangit pulak..nanti tak sedap!..hehehe..
-then..letak dalam pinggan..sedia untuk dimakan!..selamat menjamu selera di petang hari!..=)

hasilnya..:


yeahhh!!..senang sajaaa..mesti korang pon terer masak kann..aku bukan apa..lama-lama duk umah memang regedik-gedik nak menghabiskan stok bahan masakan mak aku kat dapur tuh..takpa..bukan guna duit aku pun..lagipun untuk mak bapak aku jugak yang nak makan kan!!..hahahaha..k choww dulu..amek adeq taekwando..aku kakak yang baek yee..hahaha..!!!..daa~=)




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Apabila diriku di dapur..^_^

Assalamualaikum rakan-rakan sahabat taulan yang di kasihi sekalian..(bagi salam sunat jawab wajib..hehehe)..


sudah lama tak mencoret kat blog ini..ok..seperti yang sedia maklum im still on holiday..yeah!!..haha..so bile berholiday tentu-tentu nya badan and otak aku pun berholidayy samaa..citt,,benokk sudaaah otak guee..haha..ok2..

duk kat umah memang best..lagi best kalo berduit..bole aku borong dvd korea byak2..haha..okeyyy..so skang aku ad hobi baru selain melayan drama korea yang suwittt sangat and romantikaaa jugaaa..hobiku adalah menerai masakan baru...haha..bukan la cipta sendiri tapi godek-godek internet cari resepi..godek-godek bahan d dapur..ckup..terus buat..sedap tak sedap belakang citer..huhu..semalam buat PUDING KARAMEL..senang ke susah??hurmm beysa-beysa aja..yang penting adalah karamel..kalo karamel sedap, everything will be fine. if not please redo ur recipe!..haha..

Ingredients:
(Karamel)
5 sudu besar gula
4 sudu besar air

-campur kedua-kedua bahan tadi dan letak dalam kuali atas api..kacau sehingga menjadi keperang-perangan..(sila pastikan ia tak jadi hitam..atau gelap sebab itu tandanya gula sudah hangit..rasanya akan jadi pahit..=))

(Puding)
5 biji telur (3 biji telur + 2biji telur kuning sahaja)
250ml susu cair
5 sudu gula

-pecahkan telur-telur tersebut dan campurkan dengan gula di dalam satu mangkuk..kacau sehingga sebati..
-pour the milk into the pan and put on the stove with a low flame. stir the milk slowly but make sure that the milk did not boiled. after that pull off the fire.
-then letak kan adunan telur dan gula tadi ke dalam susu yang telah dipanaskan. Kacau sehingga sebati..
-next, tuangkan kedalam bekas yang telah terisi dengan gula hangus itu tadi dengan menggunakan penapis
-after that, letak mangkuk itu kedalam bekas kukus. then kukus/ stim adunan tadi selama 1 jam
-kemudian sejukkan adunan itu tadi selama 1 jam.(bole juga dimasukkan ke dalam peti sejuk!)
-then, amek pinggan, terlangkup kan ke atas nye..yeaayy..da siap!..=)

hasilnyaaaa..:



enjoy the dish!..hehehe..next entry resepi lain pulakk yee..=)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

21 years old..its not too old..:)

heyy frenn..Assalamualaikummm...


hehehe..so..today is my special dayyy..16th of July..tarikh aku dilahirkan..genap 21 tahun aku hidup atas muka bumi Allah Yang Maha Esa ini...alhamdulillah masih lagi aku bernafas..umur 21 tahun..kalau zaman dolu-dolu umur macam ni dah kahwin siap ada anak..tapi ianya tidak juga berubah pabila da beberapa rakan aku yang dah kahwin..huiyooo..jeles aku dengan mereka..tak apa rezeki mereka awal..insyaAllah rezeki aku di lain masa..

hari ni bukak facebook and yes kawan-kawan di alam maya aku telah wish kat aku..n most of the wish adalah "semoga cepat kahwin', "semoga cepat dapat pakwe"," semoga dapat BF!"..oohh i really hope all the wish may comes true..yeahh look forward for it..heheeh..*gatal siket*...setiap orang bila da menginjak umurnya pasti ada sesuatu azam yang ingin dipenuhi kann..and same with me..adakah ianya dipanggil azam??or the exact word might be impian??tak tahu laaa..apa-apa pun ini adalah harapan aku..:

  1. aku ingin membuat perubahan dalam diri cuma tak tahu macam mana caranya..
  2. wanna make my family proud with me..just because i feel that im doing nothing to make my family happy especially my parents..:(
  3. wanna find somebody yang compatible with me..near with me that he can lend his hand whenever im in trouble..but i know its impossible to achieve!..:(
  4. saya nak jadi lawyer terhebat...jap..nak jadi lawyer ker magistrate ataw timbalan pendakwa raya??hurmm still confuse what i wanna be in future.:(

yet, i dont have any plan to be done..yet i dont know what i wanna do in future..im just following the timeline..i dont know which path should i choose..

so..happy birthday to myself..hehehe..i hope ill be a better person in future..guys!..do pray for me yaaa...:))


this is me!..im 21 years old..is it too old??i guess not..still sweet rite!..hehehe..:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

THE END!

ok nothing more i wanna say...i really think that our relation has come to the end..and i should give up on waiting for u..on my special day, this happen..we are not compatible to be together..i know that long time ago..but i just ignore that fact..because i hope a miracle will happen..but unfortunately it do not happen..yet i feel like loser..


now, we are strangers to each other..please dont call me or text me after this..i hope u read this..i really hope..we do not mean to be..yeahh..that is the truth..:(




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

finally!!

salam..heyy..ape kabo??sehat kahh??hehee..aku neyh baru balik dari UUM sintok kedah..menghantar report praktikum..BY HAND!,,bagus tak aku??hehehe..tapi sumpah penat!..haiyooo..


aku gerak p kedah rabu pagi..around 9.30am bas gerak..pakcik driver aku bawak bas cap MESRA LINER..ok la jugak..seat dye pon best!..bas neyh lalu ikut penang..tapi sebab aku nak turun Sungai Petani, then pak cik bas drop by kt Hentian Bas Express Pekan Lama, Sungai Petani just because of me!..hahaha..bangge aku..perjalanan memakan masa lebih kurang 8jam..kematu punggung gueee...eeeiii..aku turun kat sana then call makcik yanie..naseb baek ada yani..baek bebenor mak dye..sporting giler..haihh..segan aku d buatnyaa..malam tuh lepak2 kat umah dye..maen masak2 ngan mak yani..hehehe..seronok..aku p antaq report keesokan ary nyee..

esok nyer naek bas lompat-lompat..sumpah penat!..dari SUNGAI PETANI--->SHAHAB PERDANA ALOR SETAR----> CHANGLUN---->UUM(kereta sewa)..gigih kann..tapi tak apa sebab nak antar report aku sanggup..ecceeeehh..hehehe..bas balik terengganu malam tu jugak 11.15mlam naek bas TRANSNATIONAL..sumaph lepas ni aku takkan beli da bas cap ini..better naek SP BUMI lagi..haihh..bas aku supposedly 11.5pm tapi arrived 11.40pm..then ak da elok-elok naek bas selimut bagai bersedia untuk tidur, pakcik bas matikan enjin..aargghhh..KEPANASAN!!..NYAMUK GIGIT!!..BENGANG!!...semua ada..aku da nyumpah-nyumpah da kat binatang bukan peliharaan ini..tetibe one guy yang duk depan aku tegur aku cakap "sabar laa ea..semua orang pon rse bnda yang sama"..ok fine!..sumpah malu..terasa nak sorok muka bawah kerusi..:( tapi buat cool jek..aku pon sembang-sembang la ngan mamat neyh..dye ni one year younger than me..oohh adeq rupenya..baru berniat nak ngorat..oppss..abaikan!..haha..he is such a nice guy..takda la boring sangat aku dalam bas tuh..bas tu rupanya terputus tali kipas bas..kena la repair untuk kesejahteraan bersama di dalam perjalanan nanti..

around 2pgi..bas baru ok..baru la aku dapat menikmati udara sejuk buatan manusia..bersyukur!..then bole smbung tidur dengan nyenyak n mimpi kawin dengan putera raja macam dalam cerita Playful Kiss..ok da cukup melabon!..hahaha..aku sampai umah dalam pukul 8.30pagi..ok laa..takda la lewat sangat..ternyata pakcik bas ini bawak bas dengan kadar kelajuan yang tinggi tapi penuh hemah..kami selamat!..gud job uncle!..:)

then ary neyh aku tak keluar rumah langsung..penat menjadi penumpang bas untuk seketika...malam ni pulak adeq aku yang duk uitm arau balik..mybe subuh esok sampai umah..then tomorrow my family member will be completed!...cukup korum..hahahaa..esok mak aku nak belanja makan..sebab apa??haaa..korang pikir la sendiri yaaa..hehehee..

k laaa..thats all for now..nak sambung layan skandal dari seoul..huhuhu..yang penting report praktikum berjaya dihantar dalam tempoh masa yang diberikan!..tahniah najmi adila!..hehehe..

~the end~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

hello!

Assalamualaikum...


okeyy..my last dayy..Praktikum sudahh tamat!..ahahha..sekarang adalah masa untuk menternak badan...OMG!..

sedihh..mereka sangat happening..Syahmi, Akif, Ahnaf, Baby, Janah!...mereka sume adalah rakan yang terbaik..Dayah n Puteri juga..kami melepak sama2..makan sama2..gosip sama2..happy moment..n suasana ini mengingatkan aku kepada persahabatan antara aku, afiq ammar dan juga fuad sabri..n yes i really miss them!..mereka adalah sahabat terbaik yang pernah aku jumpa walaupun afiq mungkin dah lupakan aku..itu aku pasti!,..hehehe..

dari pagi hingga petang aku tak buat kerja langsung!..tangkap gambar menjadi kepentingan aku sekarang ini..then kami ad makan2 di pantry..really macam family aku rase..n i do really love all the staffs and also the lawyers yang banyak membantu..especially Kak Sha!..she is a veryy great person n aku da anggap dye as my sis..she is beautiful..:)..kak sha..saya sayang sama kamu..:(

tapi apa yang aku nak sampaikan kat sini adalah aku sangat sayang dengan warga High Court Kuala Terengganu..sumpah dorang memang terbaek!..banyak membantu aku..Abg Zaidi ajar aku buat Nota keterangan, kak shila+kak ida ajar filing dokument bankruptcy, abg pian bagi aku baca kes2 jenayah, kak ina,kak huda teman untuk bergosip..cc musa, kak zan, kak ila, kak ati, kak ma, abg bob, kak munira, en ripin, en mail, en hisyam yang tolong aku carik fail yang aku perlukan, tn erman as my supervisor, kak ha, abg shah yang ensem..hehe, kak nani dan sume lah..im gonna miss u all..muahhh...:)

wit my lovely members...=)

abg shah yang ensem bersama en jo yang baik hati..n jannah yang cantek!..=)

wit my lovely sistah!..kak sha & kak ain..cantekkan mereka..=)

so..thats all for now about my practicum story..ap yang boleh dikatakan adalah saya sayang sama mereka ketat-ketat..n yess..this morning i went back there to meet wit Akif, Ahnaf, Syahmi, Baby n all the HC staff..n yes!..tomorrow as well..nak berdating dengan kak sha pula!..yahoo..hohoho..

~the end!~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

U guys made my day:)

oohh..hari ni gembira tak terkata..hahaha..gelak setiap masa..tapi gelak-gelak pun keje tetap jalan okeyy!..sampai kak shiela pun terkejut tengok kami da siapkan filing kesemua file yang ada..hahaha..kami pekerja yang cekap!..huhuhu


n today aku tak masuk court langsung!..lepak-lepak di ofis High Court sahaja..sembang-sembang with my new friends form Uitm Shah Alam..they are great!..Akif, Shahmil, Janah and Baby!..best gosip-gosip..lastly i found someone yang sekepala otak gila-gila sempoi macam aku!..n i was like..waahh...boleh tak nak extend praktikum because i nak terus lepak buat kerja sama-sama dengan dorang!..oohh..bile teringat tentang report..terus rasa stress!!..uurgghhh...

dis evening kami ada jamuan ringan makan pulut lepa disponsor oleh abg pian kami..best!..saya sayangg sama staff HC..rase da macam family sendiri dahh tau!..hepyy!..n tomorrow we gonna have a potluck sbab kak ana da nak pindah balik Tawau..so tomorrow aku akan bawak makanan yng sedap2..hahah..n yang penting ada permintaan dr akak2 staff HC..suh bli popia basah lagi skali..hahaha..kelakor sungguh..

yeaayy..hari ni gembira setelah rasa berduka di hari semalam n dua hari yang lepas..and hari ni juga Tuan Erman tegur aku dulu..bukan senang weeyhhh..nk kate kt aku..eehhh lame tak nampak..hahaha..bangga seposen dua..ekekeke...k laaa..gotta go..memberi laluan and ruang kepada ibuku untuk menggunakkan komputer ini..heeee~daaa!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Result!

oohhh..perkataan ini memang sangat digeruni oleh para pelajar..takut untuk tahu the truth..same like me!..hahaha..okeyy..smalam bukak fb n sangatterkejut when there was a post saying that result da kuar..omaigooddd..then apa lag..bukak la portal..tapi takda pon..then tanya one of my bestie..then dye cakap.."oohh..itu cara hack.." then dpt link..ak try berpuluh-puluh kali but it doesnt success..sangat fed up..tutup terus..later pagi tadi around 8.15 a.m da tercongok depan lappy..terus bukak portal..n finally..get through the site yg memaparkan result kuhh..oohh..is it for real??


mereka cakap itu propa sahaja..n i hope so...but stil i hope yang bagus remain yang kureng change menjadi bagus..hahahaha..hebat sangat..official result will be announced tomorrow (20th June 2011)..lambat lagi la aku nak bukak nya..hehehe..

wish all the best to all my friends..semoga result kali ini gempaq2..hehehehe..:))

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

frustrated!

huhhh!!..tensen weyhh..macam haprak je ko buat keje..men ikut suka ko nak buat atau tak..bape lama dah tertunggak..2bulan lebih taw..sumpah ko dah susahkan aku..please la..aku pelajar jew weyh..tak perlu ko nak expect lebih..hampehh..ko tu dibayar gaji untuk buat kerja..bukan aku lak yang kena buat semuanya..ke ko makan gaji buta..ishhh...kalo malas tuhh p duk umah je la..goyang kaki jaga anak bini..lagipun skang neyh kan ko asyik cuti je..patutla xsiap2 keje tuhh..geram aku..lembappp macam siput..ini ker pengurusan terkemuka..hampehhh!!..


ok..dahh..buang karan je ak bengang sal ko..huh!!..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Praktikum Storyyy..^_^

Assalam..


sudah agak lama tidak mencoretkan sesuatu di dalam ruangan blog ini..memang agak lama lahh..al-maklumlahh busy memanjangg..orang bekerjaya la katakan..hahaha..yela..dengar citer aku skang ni dah bekerja..wanita bekerjaya..setiap pagi bangun mandi jam6 pagi..jam 7.30 pagi da start enjin kereta meredah jem di tengah jalan di atas jambatan..jam 7.45 da punch card..kul 1 petang cepat-cepat cabut angkat kaki naik kereta pi carik makan..kul2 lebih-lebih baru masuk balik..then hati tak sabar-sabar nak tunggu jam5 petang..huhh..on the way balik, kene redah jem..kereta sana-sini..oohhh...inikah suasan dan alam pekerjaan..penatnyaaa..kalau dulu tidur malam jam3 pagi tapi sekarang jam10 malam da lena..haihh..memang jadual hidup aku sekarang ni berubah 100%..tahniah untuk diri sendiri!..hahaha!!..

okeyy kawan-kawan..bagi yang tak tahu meh nak citerr..sekarang ni warga LLB sem4 sedang menjalankan tanggungjwab mereka untuk memenuhi kelayakan untuk grad nanti..cheewahh..hahaha..takda lah..kami kena praktikum selama SEBULAN di MAHKAMAH TINGGI..huissshhh..best la jugak sebenarnya walaupun penat..pengalaman baru..fantastic!

di MAHKAMAH TINGGI KUALA TERENGGANU, terdiri daripada aku, Farahh, Masnira, Naemah, Hidayah Asri, Puteri Nur Ain, n Natrah..tugas kami adalah melilau sana-sini mencari bahan-bahan untuk buat report disamping untuk menambahkan ilmu pengetahuan yang telah sedia ada..supervisor kami di High Court ni adalah Tuan Mohd Erman bin Che Mat..beliau ni Pendaftar di Mahkamah Sesyen Kuala Terengganu..orang nyaa sportingg...kami gelarkan nya sebagai Heroo..ntah hero sapa ak pun tak tahu..tapi aku panggi dye ni hero natrah..hahaha..sebab dye suka sebut nama nat..ekekeke...:)

untuk saat ini, sudah hampir 6hari la kami melapor diri..banyak perkara baru yang telah dipelajari..banyak kes-kes baru yang telah dipelajari..yang paling best dapat masuk High Court n berkenalan dengan OKT (Orang Kena Tuduh)..mulanya macam takut tapi last-last ok laa..en polis pun baik-baik..En Zul sumpahh baik gilerr..siap ajar kitorang macam-macam hal..sukarela tanpa di tanya..en polis yang seusia dengan kami pun ada..perghh..muda-muda pun da jadi polis..bukan polis main-main tau..ini polis yang boleh saman..hahah..

kalo kat terengganu, banyak kes dadah la..hari-hari ada sebutan kes dadah...kes juvana yang terlibat dengan dadah pun ada gak..n yang terbaru kes dadah yang telah dihukum penjara 16 tahun dan 12 sebatan..aku p dengar hakim mahkamah Sesyen, Tuan Zainal Abidin jatuhkan hukum..best jugakk..hehehe..dan ada jugak kes rogol, bunuh..utk sekarang ni ada kes rogol yang masih dibicarakan..14 jun neyh bicara kes tu..kes apa aku tak leh gtaw la sebab Official Secret..heheh..same goes with kes bunuh..keputusan akan dibuat pada 26 Jun ni..n bagi sape2 yang pernah terbaca berita mengenai tukar jantina..Aleesya Farhana..keputusan kes akan dibuat pada 18 julai 2011..tak sabar nak tahu kesemua keputusan untuk kes2 berkenaan..best!..

hurmm..ok laa..neyh permulaan cerita..nanti if ada yang lebih menarik akan dimsukkan ke dalam blog ini...:)

dihadapan Mahkamah tinggi kuala terengganu

di dalam kamar mahkamah..:)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Untuk Tatapan..:)

1. Doa yang berterusan.

2. Patuh ajaran agama.

3. Murah dengan pujian.

4. Murah dengan khidmat.

5. Murah dengan belaian kasih sayang.

6. Murah dengan sentuhan.

7. Mencari kebaikan pasangan.

8. Cari masa berkomunikasi, berbual atau bergurau senda.

9. Cari kebaikan dan pembaikan diri daripada setiap pertengkaran.

10. Menghormati had, sempadan atau hal peribadi pasangan.

11. Menilai diri daripada perspektif pasangan.

12. Berfikiran terbuka – boleh tegur menegur.

13. Berani mengambil risiko emosi – tegur/perubahan/ berpisah sementara.

14. Menilai dan memberi keutamaan dalam kehidupan.

15. Tolak-ansur.

16. Menghormati dan mengambil kira ‘gerak batin’ (intuition) perempuan.

17. Tidak mengejar kebendaan semata-mata.

18. Sedar bahawa perselisihan kadangkala tidak boleh dielakkan.

19. Mengubah diri untuk merangsang perubahan pada pasangan.

20. Sanggup berkorban buat pasangan.

21. Menghormati pasangan.

22. Berasa amat beruntung (dan nyatakan) mendapat pasangan yang ada.

23. Perhubungan seksual yang sihat dan diredai.

24. Menghormati perbezaan dalam diri pasangan.

25. Sentiasa bermaafan sebelum tidur.

26. Sentiasa bersangka baik terhadap masa depan.

27. Meletakkan hak kepada pasangan.

28. Tidak menjadi hamba kepada pasangan.

29. Berubah secara kecil-kecilan untuk meningkatkan kebahagiaan.

30. Mengawal marah. Buat perjanjian.

31. Mencari penyelesaian dalam situasi ‘menang-menang’.

32. Muhasabah hubungan untuk mencari punca masalah.

33. Menghormati sifat semula jadi pasangan.

34. Memahami peranan ‘pasangan’.

35. Hubungan perasaan sesama pasangan.

36. Jangan simpan ketidakpuasan, sedih, marah atau benci dalam hati.

37. Bentuk kod kasih sayang dan anda berdua saja yang tahu.

38. Sengaja merancang untuk membaiki hubungan suami isteri.

39. Tujuh kali puji dan satu teguran.

40. Sebut ‘I love you’ sepanjang masa.

41. Banyakkan bergurau dan bermesra.

42. Sentiasa berterus terang.

43. Beri masa untuk perubahan berlaku – sabar.

44. Elakkan berdebat untuk mencari kebenaran.

45. Elakkan salah pasangan.

46. Cari titik pertemuan.

47. Selesaikan masalah hari ini pada hari ini juga.

48. Lebih banyak memberi daripada menerima.

49. Minta nasihat, pandangan atau maklum balas daripada pasangan.

50. Sentiasa bersemangat – bangun tidur, pergi kerja, balik kerja dan sebagainya.

51. Seimbangkan hubungan dari segi:

■Mental, pendidikan dan ilmu

■Emosi

■Fizikal dan ekonomi

■Sosial

■Spiritual

52. Jangan berjauhan terlalu lama (kecuali terpaksa).

53. Tidak terlalu mengongkong.

54. Tidak bertindak bersendirian.

55. Memberi peluang untuk berbeza:

■Pendapat atau pandangan

■Hobi

■Kegemaran

■Makanan

■Cita rasa

■Warna pilihan dan pelbagai

56. Humor atau lawak dari semasa ke semasa.

57. Minta bantuan untuk memecahkan kitaran negatif.

58. Berwawasan dan pandang ke depan (tidak terjebak dengan masalah semasa).

59. Tidak meminta yang bukan-bukan.

60. Bentuk undang-undang atau peraturan dalam rumah tangga.

61. Mencari kelainan dan perubahan positif.

62. Elakkan mendera pasangan dengan apa cara sekalipun.

63. Reda, syukur dan tawakal kepada Allah s.w.t.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

I'm Home:))))))

hello my frenz..waaahhh suda agak lama tidak aku jejakkan kaki ke sini..tidak menekan keyboard utk berbicara..huhuhu...


for your information, now im home!!!..yuhuuu...finally after 3months bertapa di kachi, sintok..my exam was last on 19th..the next two day my family came over and stayed at Uni Inn UUM for two nights..datang dengan dua tujuan..1) menghantar adeq aku masuk Uitm Arau , Perlis 2) mengambil aku pulang dr uum..hehehehe...

xsabau ceq nak pulanggg..nak berehat, bersantaiii...penat seyhhh hidup aku d uum selama 3BULAn!!..banyak sangat benda yang aku nak kne pikio...especially when it comes to my project..perghhh..baru aku taw betapa susahnya nak handle stu projek...rasa macam nak give up pun yeee...but then kuatkan smangat..luckily i survived!!..so do wit my final exam..hahaha..ntah apa yang aku hentam aku pon tak taw..so now im home..bergoyang kaki melayan koleksi drama korea..just finishing PASTA..quite interesting and bile aku tengok cite pasta mengidam pulak nak makan italian food..okeyyy...stop it!..hehe..now i moved on japan drama..1 LITRE OF TEARs..sedihhh bangattt seyhhh..cite neyh bukan sedih direct taw..silent punyer sedih..makan dalam..terasa sampai ulu hati sedih nyer..every scene membuatkan mataku bergenang..berGENANG aje oke!!..hahaha..

cite tu tak habes lagi..stop dulu..japg sambung balik after my parents da nyenyak dibuai mimpi indah..huhuhu..and i also follow the malay drama..NORA ELENA..perghhh..fantastic!!...aku suke Aaron Aziz damn much!..oowhhh..Siti Saleha pon xkurang cantek nyerrr..ive never miss this drama okeyyy..kali terMISS akan bukak TONTON..hahaha..gigih tak aku???huhuhu..

sekarang ni nak rehat puas2...tak mau kuar umah..manfaatkan cuti dengan sebaiknya..because after this ill start my attachment..6June - 5July 2011...owhh..ill start my day wit balck and white attire..homaiigooddd...:(

k..done..stop here...nanti kalo ada idea br blogging balik..chowww..assalam..:))

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

horreeeyyyy...:))

oopsss...jangan silap and tertipu dengan title entry aku nih ye sahabat-sahabat sekalian..hahaha..horreeyy tu bukan bermakna aku habis exam dah atau apa cume terasa nak letak word tu as a title..erk??hahaha..


ok2..hari ini aku bergembira dan berpuas hati sebab after struggling for about four days non-stop having my final exam papers..huiyoo..korang kagum tak dengan pencapaian aku??sila kagum sekarang ye wahai anak-anak..hehehe..

  1. 9 MEI 2011---> CONSTITUTIONAL LAW II
  2. 10 MEI 2011---> PUBLIC INTERNATIONAL LAW
  3. 11 MEI 2011 ---> BAHASA ARAB 1
  4. 12 MEI 2011 ---> FAMILY LAW II
  5. 15 MEI 2011 ---> CRIMINAL LAW II (coming soonnnn..hoho..-_-)
  6. 19 MEI 2011 ---> TORT LAW II (c0ming soon..-_-)
kagum tak???hahaa..kamu mampu??dah la paper arab jam 8.30malam sampai 11 malam then pagi esok nye jam9 pagi nak kena jawab paper Family Law pulak..haiyoo..and adegan atau insiden yang mana merupakan tanda-tanda kepenatan otak yang teramat selepas menjawab 3paper direct n bakal menjawab paper yang ke-4, aku TER'over SLEPT!!..OMG...tolonggg..n thanx to my beloved fren..cik padilass..naseb baek kamu mai bilik aku awal..thnx kejutkann..and FYI guyss..aku bangun tepat jam8 pagi which is my exam will be start on 9a.m..okayy terpana and terpanik seketika..seb bek mereka2 sudi menunggu diriku yang kelewatan ini..haha.

dahh la bangun lambat..memang aku tawakal giler-giler lah jawab exam tadi..dengan soklan yang diberikan sangat UNUSUAL!!...dalam sejarah kami sebagai law students menjawab 11 soalan dalam masa 3jam!..okayy kami sangat hebat..terima kasih madam kerana berjaya membuktikan kehebatan kami menulis non-stop selama 3jam dalam bilik exam yang sejuk beku...n dalam sejarah masing-masing and maybe most of the students asking for extra sheet papers..and the invigilators da macam senyum sinis2 bile terlampau ramai mintak extra papers..n it happened to me...time aku mintak extra papers, bole pulak mamat penjaga exam tuh duk sengih-sengih kambing..n semacam memerli beliau bagi 6 helai kertas tambahan..apa neyh banggg..lebih2 lakk kann..tapi thnx to him sebab aku telah menggunakan most of da extra papers yang beliau kasik kat aku..hohoho..hebat sangat!!

right after the exam, madam bagi carrymark..tak nak rendah pulak carrymark aku tuh..macam hampeh!!..huh..da la exam banyak giler nak kena jawab..ayoyoyooo..tapi takpe..sila lupakan kisah family law..sila tumpukan kepada criminal paper..another killer paper..haishhh..betol ker aku nak jadi lawyer neyhhh..macam tak yakin jer..susah derr nak execute n convict the accused person...haihh..moga2 soalan criminal tak la susah sangat..:)

k lahh..got to go..nak sambung study criminal...after watching the secret garden movie..oohh terubat rasa stress pas tengok pakwe2 korea yang hensem2..oohhh..sila kawal diri ye najmi adila..hahaaha..okayyy..done!=_+

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

my ex-pengetua SBPIBR..:)

We are not intervening with the process of nature as we are merely trying to guide these students to proper path in life. — Razali Daud state education department director
We are not intervening with the process of nature as we are merely trying to guide these students to proper path in life. — Razali Daud state education department director
KUALA TERENGGANU: The state Education Department has sent 66 schoolboys with effeminate tendencies to a camp aimed at helping them behave in a proper manner.

"The four-day camp in Besut, the first-ever to be held here, started yesterday. It is to help address the problem afflicting secondary schoolboys.

"They were listed by their schools who were instructed last year to identify students who displayed feminine qualities," said department director Razali Daud.


He said the remedial effort was prompted by the rising number of effeminate schoolboys in the state.

"The severity of the symptoms vary, but the 66 schoolboys were showing behaviours that is not usually displayed by a normal male of their age."

Razali said the link between effeminate behaviour among male students and transsexuality should be a matter of concern that should not be ignored.


"As educators, we have to do something about it before the young ones misunderstand people and reach the point of no return.

"We are not intervening with the process of nature as we are merely trying to guide these students to a proper path in life."

The students will be attending physical education and religious classes conducted by motivational speakers.


"The students must understand that there are choices in life and we want them to know all the options available to them.

"We understand that some people end up as mak nyah (transvestite) or a homosexual, but we will do our best to limit the number."

Razali said parents and teachers should observe the slightest effeminate tendency in their male children from an early age.

"If left unchecked, it could become a problem later in life for them, their families and society."


sangat kagum dengan abah..dye adalah pengetua terbaek yang pena aku jumpe..sangat care dengan masalah pelajar..tyme jadi pengetua dulu, apa2 masalah kami selalu refer ke pengetua..selalu bagi nasihat..tapi skang PENGETUA yang aku dapat macam.....hurmmm..k enuf..hehe..:)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS