Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

Praktikum Storyyy..^_^

Assalam..


sudah agak lama tidak mencoretkan sesuatu di dalam ruangan blog ini..memang agak lama lahh..al-maklumlahh busy memanjangg..orang bekerjaya la katakan..hahaha..yela..dengar citer aku skang ni dah bekerja..wanita bekerjaya..setiap pagi bangun mandi jam6 pagi..jam 7.30 pagi da start enjin kereta meredah jem di tengah jalan di atas jambatan..jam 7.45 da punch card..kul 1 petang cepat-cepat cabut angkat kaki naik kereta pi carik makan..kul2 lebih-lebih baru masuk balik..then hati tak sabar-sabar nak tunggu jam5 petang..huhh..on the way balik, kene redah jem..kereta sana-sini..oohhh...inikah suasan dan alam pekerjaan..penatnyaaa..kalau dulu tidur malam jam3 pagi tapi sekarang jam10 malam da lena..haihh..memang jadual hidup aku sekarang ni berubah 100%..tahniah untuk diri sendiri!..hahaha!!..

okeyy kawan-kawan..bagi yang tak tahu meh nak citerr..sekarang ni warga LLB sem4 sedang menjalankan tanggungjwab mereka untuk memenuhi kelayakan untuk grad nanti..cheewahh..hahaha..takda lah..kami kena praktikum selama SEBULAN di MAHKAMAH TINGGI..huissshhh..best la jugak sebenarnya walaupun penat..pengalaman baru..fantastic!

di MAHKAMAH TINGGI KUALA TERENGGANU, terdiri daripada aku, Farahh, Masnira, Naemah, Hidayah Asri, Puteri Nur Ain, n Natrah..tugas kami adalah melilau sana-sini mencari bahan-bahan untuk buat report disamping untuk menambahkan ilmu pengetahuan yang telah sedia ada..supervisor kami di High Court ni adalah Tuan Mohd Erman bin Che Mat..beliau ni Pendaftar di Mahkamah Sesyen Kuala Terengganu..orang nyaa sportingg...kami gelarkan nya sebagai Heroo..ntah hero sapa ak pun tak tahu..tapi aku panggi dye ni hero natrah..hahaha..sebab dye suka sebut nama nat..ekekeke...:)

untuk saat ini, sudah hampir 6hari la kami melapor diri..banyak perkara baru yang telah dipelajari..banyak kes-kes baru yang telah dipelajari..yang paling best dapat masuk High Court n berkenalan dengan OKT (Orang Kena Tuduh)..mulanya macam takut tapi last-last ok laa..en polis pun baik-baik..En Zul sumpahh baik gilerr..siap ajar kitorang macam-macam hal..sukarela tanpa di tanya..en polis yang seusia dengan kami pun ada..perghh..muda-muda pun da jadi polis..bukan polis main-main tau..ini polis yang boleh saman..hahah..

kalo kat terengganu, banyak kes dadah la..hari-hari ada sebutan kes dadah...kes juvana yang terlibat dengan dadah pun ada gak..n yang terbaru kes dadah yang telah dihukum penjara 16 tahun dan 12 sebatan..aku p dengar hakim mahkamah Sesyen, Tuan Zainal Abidin jatuhkan hukum..best jugakk..hehehe..dan ada jugak kes rogol, bunuh..utk sekarang ni ada kes rogol yang masih dibicarakan..14 jun neyh bicara kes tu..kes apa aku tak leh gtaw la sebab Official Secret..heheh..same goes with kes bunuh..keputusan akan dibuat pada 26 Jun ni..n bagi sape2 yang pernah terbaca berita mengenai tukar jantina..Aleesya Farhana..keputusan kes akan dibuat pada 18 julai 2011..tak sabar nak tahu kesemua keputusan untuk kes2 berkenaan..best!..

hurmm..ok laa..neyh permulaan cerita..nanti if ada yang lebih menarik akan dimsukkan ke dalam blog ini...:)

dihadapan Mahkamah tinggi kuala terengganu

di dalam kamar mahkamah..:)



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

it'S ChOc bOx said...

.najmi..followww la aku........!!*

cutie gurl said...

haha..da follow la makcik..:)

Post a Comment