Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

::cekik darahh::

salam sejahtera rakan2 bloggerr..hahaha..cuaca di rumahh sejukk..nyaman skali walopon otak tengah berpusing2 pahamkan cara2 nak kawen..haihh..susah jugak rupanya nak kawen neyh..dengan procedurenye yang bermacam2..pening aku..tpi tengok dorang kawen cam senang jepp..hehehe...aku rase susah la sebab xda pengalaman lagi..lambat lagii okeyyy nak dapat pengalaman tuhh..belajar dulu..hoho..

okeyy dahh..nak cite hal lain tapi melalut ke lain..da bace kan aku nyer title entry kali neyh..CEKIK DARAH!!haa..sape taw maksud cekik darah??cepatt!!kalo betol aku bagi seposen..bahahaha..gurau jepp..cekik darah akan terasa bagi insan yang berada dalam kesempitan wang..macam aku terutamanya..

nak dijadikan cerita..pagi tadi..selepas aku attend adeq aku nyer majlis penyampaian hadiah dekat sekolah dye..lam kul10.30 kami berangkat pulang..otw nak balik aku tanya la syafiq..nak makan apa??dye pon cakap nak g makan kat MY MUM NASI LEMAK..okeyy..finee..nak makan kat situ..aku ikut jepp..ak xsuke sgt kedai tuh sebab ad nasi lemak yang lebih..aku neyh xmakan nasi lemak..heee..bukan diet penyebabnya yerr..juz aku xsuke..tu jepp..

so dah sampai kat kedai makan tuhh..kami amik la makanan..syafiq order nasi lemak dengan ayam peha goreng..aku pulak order nasi goreng-yang-macam-nak-xnak-jepp-jual tambah ngan sedikit kerang ngan sedikit limpa sebagai penambah rasa memandangkan nasi goreng tuhh sangat la kosong..lagi sedap aku buat kot..hahaha..ooppss..tak baik kutuk rezeki..astaghfirullah..da duduk kat meja tuh..ada la si abang ni amek order air..aku mintak horlicks ais n syafiq mintak milo ais..

kami pon menjamu selera dengan hati yang senang-riang-gembira..huhu..dah siap makan2 tuh..angkat punggung melintasi kaunter untuk bayar makanan..seorang akak yang ala2 umo mak aku pun ada kirakan harga makanan..perghhh...terkejut badak aku bile dye gtaw harga..cepatt..teka..brape??kalau terkejut sebab murah aku boleh tahan lagi n confirm aku datang kedai tu hari2..tapi ni sebaliknya...RM12.50 untuk 2 ORANG makan!!!!wooww..ko ingat kami makan kat food court KLCC ke??food court KLCC pon xmahal macam tu tawww...RM12.50 2 aku leh makan tuk bebrapa kali yerr kalau kat Sintok..fuhh..nasib baik kau bawak duet lebih..cube kalau aku bawak RM10 jepp..mana nak cekau lagi RM2.50..memang aku suh masuk lam buku tiga lima jep laa..

haihh..sumpahh aku tak makan da kat kedai ko tuhh..kalo sedap tak pe jugakk..adeihh...melayang begitu sahaja RM12.50 aku taw..hmmm..pengajaran nye adalah lepas neyh makan kat kedai yang-lagak-macam-bumbung-nak-runtuh...sebab kat kedai yang macam tuhh kompem harga murahh..kite kena jimat berbelanja yerpp kawan2..heee~

okeyy..cukupp sampai sini..chowww~

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

nabilah said...

najmi, k.bel penah makan kt situ..mmg mahallllll gileeeee sekali tu je pastu mmg tak penah dah

cutie gurl said...

kak bel..taw xpew..adeihh..kompem xg da pasni..mhal gilee nak mati..haha..=]

Post a Comment