Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

Trip to Penang:)

Penang..negeri bersebelahan dengan Kedah..negeri pulau yang kecik di semenanjung ni..yela duk kat area pulau memang la kecik kan..after 6semester berada di bumi Sintok ni akhirnya berpeluang jugak la kami bercuti di Penang..ni percutian bajet okeh anak2 sekalian..kami taruh RM100 per person for the transportation fees, fuel, toll, hotel, parking and contingencies..overall semuanya RM70..hebat kan!..hee


plan dah lama..about 3weeks before the day pegi Penang..banyak tempat la yang rancang nak p..actually aku dah p dah penang dengan si dia last semester..yang tu memang first time la menjejakkan kaki ke sana..a surprise for me..short vacation..pergi balik..ok laa..syiookkk!..hee

antara tempat yang dilawati adalah Bukit bendera (Penang's Hill), Plaza Gurney (Seoul Garden), Toys Museum (Tanjung Bungah), Masjid Terapung, Batu Feringghi, Padang Kota Lama, Pasar Chowrasta, Penang Botanical Garden, Queensbay and Penang Port..kami main redah je la lalu kot mana mana yang boleh and thanx to GPS coz helping us a lot..kami konvoi dua kereta..naik viva..satu aku drive and the other one kak bel yang drive..we stayed at Paduan Inn..ok laa..not bad..

p bercuti aku bukan la nak shopping sangat pon sebab yela duit pon tengah semput semput..so memang dah plan la p penang memang nak melantak makanan je la..and for the first time aku makan pasembor..best wooo..pasembor ni actually rojak kalo kat terengganu or kelantan..banyak gile..aku share dengan member yang lain..so takla terasa sangat mahal nya..harga pasembor yang kami beli is RM40..tapi sumpah sedap giler!

pasar chowrasta pon kami redah..walaupun jalan sesak dengan penduduk penang yang bawak kereta macam duk kat kl akhirnya sampai jugak..banyak la aku memborong jeruk..pasar chowrasta ni adalah syurga jeruk..rambang mata okeh nak pilih jeruk..wuwuwuwuwuu..and tak lupa aku beli t-shirt penang..kenangan la kononnyaaa..padahal dalam almari aku da taktaw nak sumbat mana baju-baju ni sume..keh3..

ondaway pulang kami naik feri..syok..dah la hujan..aku ngan yati and tiqah gigih giler kuar dari kereta and duduk bersidaian di tepi pintu feri sambil berpayung..naseb baik aku pegang kuat2 kalo tak kompen da terbang masuk laut..hahaha..

so overall memang syok gile ahh..lepas ni plan nak p Langkawi..insyaAllah kalo bajet cukup..so jum preview snapshoot kami di penang..zassss~


jambatan Pulau Pinang:)

Penang's Hill....sejukkk..hee:)

with bestiessss:)

we're on vacation..hoyeaahh:)

a snap in the sunny day..

persis artis gitewww:)

Seoul Garden..feel like we're in Korea..ahnyongg:)

our table covered with plates and foodssss..delicious!:)

after performing the prayer at Masjid Terapung..we met with a bride and groom..hee:)

Batu Feringghi..cantik kann..hehe:)

we're at the beach:)

yeaahh..pasemboqqq..so many choices..rambang mata..hewhewhew:)

looks nice rite?..nyummyyy...:)

at botanical garden..like Secret Garden..beautiful scenery:)

syurga jeruk...pasar chowrasta:)

on the ferry...muka tak bermaya...huhu

suasana di atas ferry..on the way back to Sintok..huhu..

lastly...this is me!..yeaahh..muka saya tak cantik tu yang tutup pakai shade..ni shade erah..my happy face:))

setakat ini sahaja yang mampu diupload...we have nearly thousand pictures taken just in 2days and one night..so untuk hapload semua sekali boleh pengsan!..haha..so adioss aminggosss;;=)






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

erah said...

Dato',
Padua Inn lah
bukan
PADUAN INN
Hahaha semua jangkit ngan tiqah doh~

cutie gurl said...

ayoyoooo..hahaha..salah pulak dah!..memang jangkit ngan tiqah doh la ni...huhu

Post a Comment