Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
RSS

result:(

hye...terlambat untuk menghapdate pasal result..almaklumlaaa..tyme tu ad kat kelantan..berbekalkan berukband yang bakal expired keesokkannya memang tak dapek la nak tulis kat blog ni..tambah pulak result biasa2 aje..lain la kalo dapat 4flat..kompem gigih p cari wifi nak tulis kat blog..hahaha..ok tipu!..huhu..tadi terbaca entry one of my fren ---> http://saladkaktus.blogspot.com/2012/02/results-everywhere.html


ye..sangat setuju..perlu kite ucapkan alhamdulillah samada cemerlang atau pun tidak result kite..kalo result kita tinggi bermaksud Allah dah kabulkan doa kita tapi kalau result kurang seperti yang kita harapkan ucapkan lah syukur kerana itu adalah rezeki kita..mungkin itu yang terbaik buat kita..mungkin kalau kita dapat result yang tinggi atau terlalu bagus boleh mendatangkan riak atau takbur dalam diri kita secara tidak langsung..siapa yang tahu kan..jadi bersyukur lah..seperti mana aku...belajar nak gila sampai demam2 tapi result taklah gempak pun..macam yang dalam entry kawan aku:

(tak kira berapa pun result yang kita dapat mesti kita akan kevcewa kalau kita buat bersungguh-sungguh tapi result tak setimpal dengan usaha kita walaupun result kita takda le teruk dan kita takkan rasa sedih walaupun result kita teruk kalau kita tahukita belajar pun main-main)

so haruslah aku sedih kan belaja bagai nak gila tapi banyak tu jugak dapat..actually bukan la teruk pun..mr buah hati cakap dah tersangat bagus tapi yela bila ad yang terslack siket terus aku simpulkan result aku teruk..thnx to mr buah hati sebab cool down kan diri ini..heee...sedihh wooo..sapa tak sedih kan..tengok orang len alhamdulillah sana..alhamdulillah sini..yang pasti ianya satu ucapan kegembiraan yang tak terhingga...aku gembira tengok kawan-kawan aku berjaya..tapi aku pun nak berjaya macam mereka yang lain juga..insyaAllah aku ada 3 sem lagi before tamat pengajian..masih ada masa untuk aku membuat perubahan..reshape balik bak kata mr buah hati..hehe..so apa yang aku nak sampaikan disini adalah result aku biasa-biasa aje..tak da la hebat macam korang semua..tapi aku bersyukur dengan apa yang ada..sekurang-kurangnya aku masih di posisi yang selamat..aku akan cuba untuk perbaiki segala kelemahan aku..insyaAllah..:D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

ZURAINI said...

x pe.... next sem try lg. Maybe ada hikmah apa yg kite nak tu x dpt. always think positive k :)

cutie gurl said...

thnx a lot..tula..insyaAllah..think positive..:)

Post a Comment